FÜSTÁGYÚ TELEPÍTÉSE – A HATÉKONY MÓDSZER

Vannak helyzetek, amikor nagy szükség van az azonnali beavatkozásra. A füstágyú szolgáltatásnak pontosan ez a célja: pillanatok alatt meghiúsítani a rablást vagy betörést. Leggyakoribb felhasználási területei üzletek, trafikok, irodák és magánotthonok, valamint a nyaralók.

Többszörözze meg jelenlegi védelme hatékonyságát! Kapcsolja hozzá a Füstágyú rendszert meglévő riasztórendszeréhez, és akadályozza meg a rablásokat!

vagyonvedelmi fust gyakori kerdesek
HOGYAN MŰKÖDIK A FÜSTÁGYÚ

Riasztás esetén a füstágyú sűrű, füstszerű, de teljesen ártalmatlan anyaggal borítja be a területet, így láthatatlanná téve mindent, ami ellopható.

A rendszer pont abban a kritikus 8 percben védi meg a területet, amíg a kivonuló szolgálat, vagy a rendőrség nincs a helyszínen. Ez semmilyen más eszközzel nem kivitelezhető. Ettől függetlenül – amennyiben a terület egy távoli raktárhelyiség, vagy nincs otthon senki – a köd akár órákig is fenntartható mindaddig, amíg elegendő mennyiségű folyadék van az eszközben.

A füstágyú a meglévő riasztórendszerrel összekapcsolva a leghatékonyabb, de akár kézi vezérléssel szabályozható, emellett szabotázs- védett, golyóálló, és áramszünet esetén is működik.

Ez a sűrű és gomolygó füstfelhő fizikai gátat szab a behatolásnak, mert a támadóját átmenetileg megfosztja a látásától, és ezzel teljesen cselekvésképtelenné teszi. Értékei ezáltal fizikailag lophatatlanná válnak.

A füstágyú rendszer tökéletesen kiegészíti a meglévő fény- és hangjelző berendezéseit, amelyek önmagukban semmilyen fizikai védelmet nem biztosítanak.

A köd egy egyszerű szellőztetéssel eltüntethető, semmilyen nyomot nem hagy. A rendszer összeköthető a tűzjelző berendezéssel, így az felismeri, hogy nem valódi füstről van szó, a tűzoltóknak így nem kell feleslegesen kivonulniuk.

  • vagyonvedelmi fust gyakori kerdesek
GYAKORI KÉRDÉSEK A FÜSTÁGYÚ RENDSZERRŐL

ELŐFORDULHAT-E A FÜSTÁGYÚ HASZNÁLATA ESETÉN HAMIS RIASZTÁS?
Nem. A rendszert úgy tervezték, hogy kiegészítő érzékelőkkel teljesen megelőzze a véletlen riasztások miatti aktiválást. A füstágyú telepíthető tűzjelző rendszerrel felszerelt helyiségbe is, mivel a rendszer összehangolható az érzékelőkkel, vagy akár teljesen képes kikapcsolni a tűzjelző rendszert a védendő térben. Egy behatolás sikeres megakadályozása után.

HOGYAN LEHET MEGSZABADULNI A FÜSTTŐL?
A füst olyan sűrű, hogy a betörő még a saját kézfejét sem látja, ennek ellenére csupán 15-20 perc kell a helyiség átszellőztetésére, ezek után semmilyen nyoma nem marad a korábbi füstfelhőnek. A füst nem okoz kárt a bútorokban, az irodai eszközökben és műszaki cikkekben. A betörőnek viszont esélye sincs megvárni, hogy elillanjon a füst, mivel a pulzáló funkcióval másfél órán keresztül is fenntartható a sűrű füstfelhő.

KELETKEZHET-E KÁR A BERENDEZÉSBEN VAGY A RAKTÁRKÉSZLETBEN A FÜST MIATT?
Nem. A füst még a speciálisan érzékeny anyagokra és termékekre is teljesen ártalmatlan, hiszen ez megjelenési formáját tekintve valójában köd. Ezt a Dániai Technológiai Intézet laboratóriumi tesztjei is alátámasztják, melyek a füst hatását vizsgálták elektronikus áramkörökön, ruhaanyagon, bútoron stb. Amennyiben kétsége lenne egy extra érzékeny anyaggal kapcsolatban, örömmel segítünk.

KÖLTSÉGES-E A RENDSZER FENNTARTÁSA?
Nem. A rendszer energiahasználati igénye minimális. Készenléti üzemmódban, ha a fűtés le van tiltva kb. 5-10 W, egyébként a felfűtést követően nagyjából egy 60 wattos villanykörtével megegyező az átlagfogyasztása.

VAN-E KELLEMETLEN SZAGA A FÜSTNEK?
Nem. A füstnek enyhe édeskés illata van a speciális összetevők miatt, amely alapos szellőztetéssel nyomtalanul eltávolítható a légtérből és semmilyen felületi lecsapódás nem tapasztalható.

VESZÉLYES-E A FÜST BELÉLEGZÉSE GYERMEKEK VAGY ÁLLATOK SZÁMÁRA?
Nem. A füst belégzése teljesen veszélytelen, a nagyobb koncentrációjú dózisban, hosszabb időn keresztüli belélegzése sem mérgező. A füst egy összetevője sem irritatív hatású, összetevői nagymértékben hasonlítanak a színházakban, ill. koncerteken használatos füsthöz.