TŰZ-TÁVFELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁS

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásai szerint, meghatározott paraméterekkel rendelkező objektumok esetében tűz-távfelügyeleti szolgáltatást kell alkalmazni.

Ezen távfelügyelet egy tűzvédelmi szolgáltatás, ami az érzékelők által leadott jelzések tűzjelző központ felé történő továbbítása a CRITERION Távfelügyelet diszpécser központján keresztül a területileg illetékes tűzoltóság felé, a szerződésben rögzített és szigorúan ellenőrzött módon. A jelzések továbbítására a legfejlettebb GPRS technológiájú kommunikátort használja társaságunk.

Fontos tudni, hogy a tűzoltóság kivonulási költsége igen magas, amely a szolgáltatás igénybe vevőjét terheli. Ezért tűzriasztás esetén még fontosabb, hogy időben mondja le a téves riasztást.

A CRITERION Távfelügyelet diszpécser központja rendelkezik a BM OKF tűzjelzések továbbítására vonatkozó engedéllyel. Az átviteli megoldások közül a kiemelt biztonságú GPRS megoldásra vonatkozóan a Társaság rendelkezik a szükséges tűzvédelmi megfelelőséget alátámasztó forgalomba hozatali engedélyekkel.

egesz orszag teruleten

Közvetlen átjelzés az ország egész területén

karteritesi osszeg

Kiemelkedően magas kártérítési összeg

ketcsatornas jelzes

Kétcsatornás átjelzés a fokozott biztonság érdekében

szakertelem

Teljeskörű szakértelem

premium 1

Prémium minőségű szolgáltatás

MIÉRT A CRITERION TŰZ-TÁVFELÜGYELETET ÉRDEMES VÁLASZTANIA?

Tudjuk, hogy partnereink biztonság iránti igénye ma erősebb, mint korábban bármikor, ezért arra törekszünk, hogy számukra minden esetben a legmegfelelőbb védelemről gondoskodjunk. Megbízóink működését érintő veszélyforrások felismerésén túl, az alkalmazottaik, valamint az eszközeik hatékony védelme érdekében folyamatosan különféle biztonságtechnikai rendszerek kialakításán fáradozunk.

Országos távfelügyeleti szolgáltatóként képesek vagyunk hazánk bármely településén lévő objektum tűzjelzéseit közvetlenül a területileg illetékes tűzoltóság felé továbbítani.

Szakembereink a tervezéstől a kivitelezési projektek irányításán át, a rendszeres karbantartásig látják el partnereink biztonságtechnikai rendszereit, valamint biztosítják azok 24 órás ügyeletét.

A szolgáltatás nyújtásához Társaságunk rendelkezik az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban (OTSZ) foglalt összes előírás szerinti tanúsítvánnyal, minősítéssel mind a jelzésfogadó központ, mind az átjelző eszköz vonatkozásában.

Az esetlegesen előforduló téves riasztások miatti kivonulásokat a Tűzoltóság közvetlenül Megrendelő felé érvényesítheti.

A felcsatlakozás tartalmazza a helyszíni kiszállást, szerelési munkákat, a távfelügyeletre történő programozást, tesztelést.

 • criterion tuz tavfelugyelet
Tervmódosítás, engedélyeztetés

Társaságunk felhívja figyelmét, hogy az OTSZ előírásainak megfelelően amennyiben a korábbiakban a tűzjelzőrendszer engedélyeztetés megtörtént, és erről tervdokumentáció készült a tűzjelző rendszer távfelügyeletre való csatlakoztatása (vagy szolgáltató váltás) esetén a dokumentáció módosítása és annak újbóli engedélyeztetése szükséges.

A tűz-távfelügyeleti szolgáltatás tartalma

Általános

 • Távfelügyeleti központ és a riasztóközpont közötti kapcsolat ellenőrzését 1 percenként
 • 1 000 000 Ft maximális kártérítési összeget
 • A Távfelügyeleti központban rögzített jelzések rendelkezésre bocsátását havi rendszerességgel
 • Az átjelző eszközben elhelyezett SIM kártya havi alap és forgalmi díját

Távfelügyeleti (diszpécser) központ​​

 • Folyamatos, 0-24 órás távfelügyelet biztosítását
 • Korlátlan számú értesítendő személy megadását
 • Automatikus, digitális hangrögzítést az összes telefonbeszélgetésre vonatkozóan
 • Beérkező jelzések figyelését és a szerződésben meghatározott intézkedések megtételét
 • Az ország egész területén a tűzjelzőrendszerekből érkező jelzések közvetlen továbbítás a BM OKF PAJZS központjába
 • A diszpécser által a “Tűzjelzés” típusú jelzések távfelügyeleti központba történő beérkezése esetén (az automatikus továbbításával párhuzamosan) az adott objektumnál illetékes -előzetesen megadott – értesítendő személyek tájékoztatása, a megadott sorrend szerint első elérésig
 • A diszpécser által a “Tűzhiba, Szabotázs” típusú jelzések távfelügyeleti központba történő beérkezése esetén az adott objektumnál illetékes -előzetesen megadott – értesítendő személyek tájékoztatása, a megadott sorrend szerint első elérésig