FELVONÓ TÁVFELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁS

A felvonóba telepített segélyhívó készülék igénybevétele esetén jelzést küld a CRITERION távfelügyeleti központjába, ahol diszpécser szolgálatunk munkatársai azonnal megkezdik a helyzet felmérését és megoldását. A diszpécserek a szerkezet által küldött jelzések alapján azonosítják az épület pontos címét, a lift helyét, üzemeltetőjét, karbantartóját, továbbá élőhangos kapcsolatba lépnek a felvonó utasaival. Központunk munkatársai ezt követően értesítik az épület gondnoki és/vagy portaszolgálatát, hogy megtehessék a kellő intézkedést.

Amennyiben minket kérnek fel a mentési feladatok ellátására is, a CRITERION Távfelügyelet saját járőrszolgálata a jelzéstől eltelt 30 percen belül garantáltan megérkezik a helyszínre. Az Önök által biztosított kulcsokkal és eszközökkel a speciális képzésben részesült csapatunk azonnal megkezdi a bennrekedt személyek mentését. Cégünk Magyarország teljes területén vállalja a liftek távfelügyeletéhez szükséges segélyhívó készülékek telepítését, azok rendszeres ellenőrzését és az ezeken keresztül elérhető 24 órás diszpécserszolgálat üzemeltetését.

A liftekben kötelező segélyhívó berendezést üzemeltetni a hatályos jogszabályok szerint. Az eszközök telepítése és működtetése szakértelmet kíván, ráadásul a rendszer működtetése társasházanként vagy különálló épületenként is magas költségekkel jár.

szakkepzett jaror

Szakképzett járőrszolgálati egység

30min helyszinre erkezees

Maximum 30 perces helyszínre érkezés

orszagos lefedettseg

Országos lefedettség

24h rendelkezesre allas

24 órás rendelkezésre állás

premium tavfelugyelet

Prémium felvonó távfelügyeleti szolgáltatás

MIÉRT A CRITERION TÁVFELÜGYELET FELVONÓ TÁVFELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁSÁT ÉRDEMES VÁLASZTANIA?

A felvonók esetében – annak sok használója miatt – különösen fontos a gyorsaság és a megbízhatóság. Érdemes ezt a munkát komoly infrastruktúrával rendelkező cégre bízni. Járőreink nagy száma és speciális képzettsége, illetve fejlett járműflottánk miatt gyorsan a helyszínre érkezünk. A liftek gyakori használata és erős igénybevétele miatt a meghibásodás kockázata is magas. Minden perc számít, ha valaki a felvonóban ragad. A személy nem csak fizikai, de mentális sérüléseket is elszenvedhet a bezártság érzésétől és a legfeljebb pár perces utazásra szánt helyiség körülményeitől. Ezért különösen fontos a távfelügyelet megbízhatósága és a mentés mihamarabbi megkezdése felkészült személyzettel.

A lift távfelügyeleti szolgáltatás tartalma

Általános

 • Távfelügyeleti központ és a segélykérő berendezés közötti kapcsolat 5 percenkénti ellenőrzését
 • A beérkezett jelzésekre történő előre meghatározott intézkedést
 • 360 000 Ft / káresemény maximális kártérítési összeget
 • Kulcsőrzés díját (az épületbe-, illetve a gépházba való bejutáshoz)
 • A vészjelző berendezés telepítésének anyag és munkadíját

Távfelügyeleti (diszpécser) központ

 • Távfelügyelet folyamatos (0 – 24) biztosítását
 • Korlátlan számú értesítendő személy elérhetőségeinek megadását
 • A felvonó és diszpécser központ közötti kétoldali kommunikáció kialakítását
 • Automatikus, digitális hangrögzítést az összes telefonbeszélgetésre vonatkozóan
 • Beérkező jelzések figyelését és a szerződésben meghatározott intézkedések megtételét
 • Járőrszolgálat koordinálását, szükség esetén utasítását az objektum címére történő kivonulásra
 • A kiérkezés tényének és idejének dokumentációját a távfelügyeleti szoftverben
 • Értesítendő személyek részére történő visszajelzést a járőr által helyszínen tapasztaltakról

Járőrszolgálat

 • Járőrszolgálat helyszínre érkezését a szerződésben meghatározott feltételekkel
 • A helyszín elsődleges biztosítását, a felvonóban rekedt személyek kimentését
 • A helyszín átvizsgálását, és amennyiben lehetséges a riasztás okának megállapítását
lift tavfelugyelet
MILYEN ELŐÍRÁSNAK KELL MEGFELELNIE A FELVONÓ VÉSZJELZŐRENDSZERNEK?

A felvonó vészjelzők működtetését a 146/2014. (V.5.) kormányrendelet írja elő, az MSZ-EN 81-28.2004 szabályozása szerint. A 2004 után épült liftek esetén előírás a felvonóvészjelző megléte, illetve a 2004 előtt üzembe helyezett felvonók esetén is előírás, amennyiben a felvonóvezérlés cseréje megvalósult. A CRITERION Távfelügyelet diszpécser központja a felvonó távfelügyeleti szolgáltatáshoz szükséges, a hatóságok által előírt követelményeknek teljes körűen megfelel, és az évenkénti felülvizsgálatok során kiváló minősítésben részesül.

Eszközünket és szolgáltatásunkat az ÉMI-TÜV SÜD vizsgálta be, és állította ki arról minőségbiztosítási tanúsítványunkat. A minőségbiztosítási tanúsítvány száma: F-0127/2010. távfelügyelet megbízhatósága és a mentés mihamarabbi megkezdése felkészült személyzettel.