[g4s_banner src=”/wp-content/uploads/2017/02/g4s_tanacsok_betores_ellen.jpg”]

HASZNOS BIZTONSÁGI TIPPEK

Jobb félni, mint megijedni

[/g4s_banner]

AZ ÖN ÜRESEN HAGYOTT OTTHONA MAGA A PARADICSOM A BŰNÖZŐK SZÁMÁRA. AHHOZ, HOGY HAZATÉRÉS UTÁN ÖNT SE ÉRJE MEGLEPETÉS, ÉRDEMES ODAFIGYELNI NÉHÁNY DOLOGRA:

  • Ne kürtölje világgá, hogy nem tartózkodik otthon!Egy internetre feltöltött kép már elég ahhoz, hogy illetéktelen személyek tudomást szerezzenek róla, hogy otthona üresen áll.
  • Rakja rendbe a ház környékét!A kertben felejtett eszközök segítséget nyújthatnak a betöréshez. Indulás előtt érdemes őket elpakolni.
  • Nyírja meg a kertet!A dús növényzet tökéletes rejtekhelyként szolgál a tolvajok számára, ezért utazás előtt nem árt megritkítani a fákat, bokrokat. Ráadásul, a rendezetlen kert is azt a benyomást keltheti, hogy a ház üresen áll.
  • Ellenőrizze a nyílászárókat!Sokan feledkeznek meg a kisebb szellőzőkről. Utazás előtt célszerű körbejárni a házat és meggyőződni róla, hogy minden ablak be van zárva.
  • Adjon pótkulcsot és kérjen baráti segítséget! A betörők előszeretettel vadásznak a hosszabb távollét miatt üresen álló otthonokra. Olyan árulkodó jeleket keresnek, mint nyugodt, csendes ház, tömött postaláda, sötétedés után sem égő lámpák… Könnyen elriasztja őket, amennyiben állandó mozgást és megszokott, aktív életet érzékelnek az épület körül.
  • Legyen éber és körültekintő! Ha hosszabban elutazna, nem csak az otthona van kitéve veszélynek. A felkapott üdülőhelyeken sajnos a bűnözés is aktívan jelen van.
  • Preventív járőrözés! A betörőket távol tartja, a lakástulajdonosokat pedig megnyugtatja, ha távollétük alatt folyamatos ellenőrzés alatt van a ház. Épp ezért érdemes nyaralás, vagy hosszabb távollét miatt otthonát – megelőző jelleggel – járőrszolgálat megfigyelésére bíznia.

Bízunk benne, hogy tanácsaink Önnek is segítségként szolgálnak.