202307 hovatartnagy

 

A világ az állandó fejlődés és növekedés bűvöletében él. Többet, jobbat, gyorsabban – ezek modern korunk hívószavai. Manapság már szinte elképzelhetetlen nagyszüleink és dédszüleink életstratégiája, akik sokszor évtizedek nélkülözése árán tudták megvenni első ingatlanjukat vagy gépjárművüket. A ma embere azonnal akar mindent, és a hitelezésnek köszönhetően van is lehetősége rá, hogy megkapja. Ezért azonban súlyos árat fizetünk. Nem csak a hiteltörlesztések, hanem egész világunk átalakulása miatt.

 

Nehéz leadni az életszínvonalból

A gazdasági hullámvölgyek mindig együtt járnak a bűncselekmények számának emelkedésével. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a legtöbb ember nagyon nehezen ad le az életszínvonalából. Sokan az utolsó utáni pillanatig ragaszkodnak olyan költséges hobbikhoz vagy szokásokhoz, amelyek ugyan nem nélkülözhetetlenek, ám kétségkívül veszteségként élnék meg, ha le kellene mondaniuk róla. Ebben az élethelyzetben olyanok fejében is megfordulhatnak nem teljesen legális megoldások, akik más körülmények között sosem szegnék meg a törvényeket. A megélhetési költségek növekedése persze nemcsak a drága hobbikat érinti. Sok ember számára a mindennapi élet feltételeinek megteremtése is egyre nagyobb kihívást jelent.

 

Egyre több a bűncselekmény

A vagyon elleni bűncselekményekről elmondható, hogy az összbűnözésen belül ezek képviselik a legnagyobb arányt, az esetek nagyjából 2/3-a ebbe a kategóriába tartozik. A leggyakoribb közülük a lopás, ezért nem meglepő, hogy az elszabadult árak miatt mintegy 20%-kal megnőtt a bolti lopások száma az elmúlt egy évben. A tapasztalatok szerint sajnos a rablások, betörések, kifosztások és gépjármű eltulajdonítások száma is emelkedik, még ha ezekről egyelőre nem is áll rendelkezésre friss statisztika. Mivel a gazdasági helyzet egyelőre nem kecsegtet ugrásszerű javulással, kénytelenek vagyunk alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

 

A megoldás

A távfelügyelet nem csodaszer, amely egy csapásra megold minden problémát, de az ingatlanok és gépjárművek védelmére az egyik legmegbízhatóbb módszer. A CRITERION Távfelügyeleti Szolgáltatása hatékonyan látja el családi házak, lakások, nyaralók, garázsok, irodaházak és más objektumok védelmét. Alkalmazásával megakadályozható a betörések, a besurranó tolvajlások és a gépjárműlopások túlnyomó többsége. Válassza az ország egész területén elérhető CRITERION szolgáltatását!

 

Forrás: https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2023/04/03/egyre-tobb-magyart-kenyszerit-lopasra-a-magas-inflacio-ezt-viszik-el-a-legtobb-boltbol