202307 kave2nagy

 

A vagyonvédelmi rendszerekkel kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban. Ezekkel foglalkoztunk már ebben és ebben a cikkben is. A távfelügyelettel kapcsolatos egyik leggyakoribb tévhitről azonban eddig nem írtunk, ezt pótoljuk most.

Tényleg megfizethetetlenül drága?

Sokan azt gondolják a távfelügyeletről, hogy megfizethetetlenül drága, ezért el sem gondolkodnak azon, hogy igénybe vegyék, miközben a valóság ennek pont az ellenkezője. A CRITERION által kínált és az ország egész területén elérhető távfelügyeleti alapszolgáltatás havidíja jelenleg kevesebb, mint bruttó 5000 forint. De leggyakrabban választott szolgáltatásunk – amely többek között azt tartalmazza, hogy GPRS eszközön át érkezik a jelzés, de magában foglalja az eszközben elhelyezett SIM kártya forgalmi díját, illetve a kivonuló szolgálat évi 4 kivonulását is – sem éri el a bruttó 8 000 forintot havonta. Vagyis napi 265 forintos díjért bárki biztonságban tudhatja otthonát és értékeit. Ez kevesebb, mint egy kávé vagy egy fél kiló kenyér ára.

Megbízhatóbb, mint egy házőrző kutya

A kutya, az ember legjobb barátja és a mai napig az egyik legnépszerűbb vagyonvédelmi „eszköz.” Persze nem mindegyik kutyafajta alkalmas házőrzőnek, némelyik ugyanis egyszerűen túl barátságos az emberekkel. Ám egy rutinos betörő még a született házőrzők eszén is képes túljárni különböző trükkök, például altatóval megspékelt húsdarabok vagy akár egy tüzelő szuka segítségével. A távfelügyelet azonban soha nem alszik, soha nem beteg, ráadásul a szomszédokat sem zavarja az ugatásával. Éjjel-nappal megbízhatóan teszi a dolgát – és még enni sem kér.

Olcsóbb, mint egy biztonsági ajtó

Egy biztonsági ajtó 200 ezer forint környékén kezdődik, a felső határ pedig a csillagos ég. Ráadásul egy masszív ajtó csak akkor ér valamit, ha az összes többi nyílászáró is legalább olyan biztonságos, különben a betörők inkább azokon keresztül hatolnak be a házba. A megbízható nyílászáró sosem rossz befektetés, ám előfordulhat, hogy valaki hirtelen nem tud több százezer forintot áldozni otthona védelmére. Ha viszont van napi 265 forintja, akkor a CRITERION Távfelügyeleti Szolgáltatását már igénybe veheti, és nyugodtan hajthatja álomra a fejét!