202305 5nyomoservnagy

 

Egy kamerarendszer önmagában nem elég ahhoz, hogy megvédje értékeinket, hiszen nem riaszt illetéktelen behatolás esetén, ám ha riasztórendszerrel és távfelügyeleti szolgáltatással kombináljuk, akkor fontos eleme lehet egy hatékony és megbízható vagyonvédelmi rendszernek. Ezenkívül pedig számos egyéb érv is szól amellett, hogy érdemes elgondolkodni a telepítésén, ezek közül gyűjtöttünk össze ötöt legújabb blogcikkünkben.

 

  1. Kiváló felbontás

Filmekben nem egyszer találkozni azzal a jelenséggel, amikor a biztonsági kamera felvétele gyakorlatilag csak elmosódott fekete-fehér pacákból áll, és legfeljebb egy homályos alakot lehet kivenni rajta, felismerhető arcvonásokat azonban nem. Ezzel szemben a valóság az, hogy manapság már full HD kamerák is elérhető áron állnak rendelkezésre, amelyek segítségével azonosításra alkalmas felvétel készül mindenkiről, aki besétál a kamerák látószögébe. Így, ha valami törvénybe ütközőt követ el, a rendőrség is sokkal gyorsabban megtalálja.

 

  1. Elrettentő hatás

Bár a kamera önmagában nem véd meg a betöréstől, elrettentő hatása akkor is lehet. Ha a szomszéd ház bejáratát nem figyeli a kamera, a miénket viszont igen, a bűnözők szinte biztosan előbbit fogják választani, ugyanis az esetek túlnyomó többségében a kisebb ellenállás felé mennek, kerülve minden kockázatot.

 

  1. Fura zajok felderítése

Aki járt már úgy, hogy éjszak felriadt valami szokatlan zajra, aztán az ágyban fekve azon vacillált, utánajárjon-e, mi okozhatta, vagy próbáljon inkább visszaaludni, az pontosan tudja, mekkora kincs egy kamerarendszer, amelynek felvételeit bármikor visszanézhetjük akár az ágyban fekve is egy okostelefon segítségével.

 

  1. Éjjel-nappal

Az éjjellátó kamerák az infravörös LED-eknek köszönhetően sötétben is képesek értékelhető, azonosításra alkalmas felvételeket készíteni, ezért hiába próbálkozik valaki a sötétség leple alatt, nem tud túljárni egy modern kamerarendszer eszén.

 

  1. A világ bármely pontjáról

Az internet talán egyik legnagyobb csodája, hogy segítségével a világ bármely pontjáról rá tudunk nézni az élő kameraképekre, így akár a tengerparton nyaralunk, akár egy hegycsúcsot igyekszünk éppen meghódítani, bármikor nyomon követhetjük a házban vagy a ház körül tartózkodó személyeket, illetve az ott zajló eseményeket.

 

Teljes körű kamerarendszerek telepítéséhez és családi házak, illetve egyéb ingatlanok távfelügyeletéhez válassza a Magyarország egész területén elérhető CRITERION Távfelügyeletet!