20220419 criterion blog aprilis 915x566 1

 

 

Végre kitört a tavasz, süt a nap, és az előrejelzések szerint nem kell már a tél visszatérésétől tartanunk. A húsvét idén április elejére esik, és ez alkalomból ismét meglátogathatjuk rokonainkat, barátainkat. De húsvétkor sajnos nemcsak az eladott csokinyuszik és az elfogyasztott főtt sonkák száma nő meg, hanem a betöréseké is. Legújabb blogcikkünkben összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, hogyan előzhetjük meg a húsvéti betöréseket!

 

Húsvétkor nem csak a nyúl jön

A statisztikák szerint a hosszú hétvégéken és az ünnepnapokon 15-20%-kal megnő a betörések száma, vagyis ötödével több ingatlanba hatolnak be rossz szándékú idegenek, mint egyébként. A karácsony után a húsvét a második legnépszerűbb ünnep a betörők körében, ilyenkor ugyanis sokan választják az elutazást, az őrizetlenül hagyott lakások és házak pedig mágnesként vonzzák a bűnözőket. Normál esetben hétköznapokon gyakoribbak a betörések, hiszen akkor a lakók vagy dolgoznak, vagy iskolában vannak, a hosszú hétvégék és a húsvéti ünnepek azonban kiváló lehetőséget nyújtanak egy kis kikapcsolódásra, főleg ilyen szép, napos időben, erre az eshetőségre pedig a betörők is készülnek.

 

Hogyan előzhetjük meg a betörést

Az ördög a részletekben rejlik, ezt régóta tudjuk, és a mondás igazsága az otthonvédelemben is érvényes. Kézenfekvőnek tűnik, de indulás előtt fontos ellenőrizni, hogy minden ajtó és ablak csukva van-e – meglepően sokszor fordul elő, hogy a betörőknek még csak fel sem kell törniük a kiszemelt lakást, egyszerűen csak kihasználják az ott élők feledékenységét. A megfelelő mechanikai védelem, vagyis a jó minőségű zárak és nyílászárók mellett például egy a bejárat fölött elhelyezett mozgásérzékelő lámpa is jó szolgálatot tehet, adott esetben ugyanis elijesztheti a betörőt. Érdemes a közösségi oldalakat is kellő óvatossággal kezelni. Sok lájkot begyűjthetünk egy nyaraláson készült fotóval vagy egy kiposztolt családi fényképpel, de ne feledkezzünk el róla, hogy ezeket a képeket olyanok is láthatják, akikkel esetleg nem szerencsés tudatni, hogy éppen több száz kilométerre vagyunk az otthonunktól.

 

A legbiztosabb védelem

Tökéletes védelem természetesen nem létezik betörés ellen, de sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a kockázatát. Az egyik legjobb megoldás az ország egész területén elérhető CRITERION Ingatlan Távfelügyeleti Szolgáltatás, amely 0-24 órás távfelügyeletet biztosít, szükség esetén pedig kivonuló járőrszolgálat segít a veszély elhárításában. Válassza a CRITERION-t, mi megvédjük otthonát és értékeit!