202212 criterion blog december 915x566 1

 

 

Mióta vannak otthonok, azóta létezik otthonvédelem. Már barlanglakó őseink is igyekeztek óvintézkedéseket tenni otthonuk védelme érdekében, az embernek ugyanis elemi igénye, hogy legyen egy biztonságos hely, ahová visszahúzódhat pihenni, és ahol biztonságban érezheti értékeit és szeretteit. Talán ez volt az egyik motivációja őseinknek, amikor maguk mellé szoktatták és háziasították a kutyát, hiszen sok ember számára a kutya nem csupán kedvtelésből tartott állat. A kutya lehet társ, barát, sőt az otthon és a család számára biztonságot nyújtó őrző védelmező is. Nem minden kutya alkalmas azonban házőrzőnek, némelyikük ugyanis egyszerűen túl barátságos minden emberrel.

 

Mitől lesz jó házőrző egy kutya?

Úgy tartják, hogy a kutyák és a macskák észbeli képességei közel hasonlóak, ám míg a macska az intelligenciáját a saját érdekében használja, addig a kutya azt teljes egészében az ember szolgálatába állítja. Nem véletlen, hogy nem macskákra szokták bízni a házőrzést. Egy jó őrkutyára azonban legtöbbször rá lehet bízni, ezek az állatok ugyanis nagyon hűségesek, és akár az életüket hajlandóak feláldozni a gazdájukért. A jó házőrző kutya megjelenésében is elrettentő, és azonnal hangjelzést ad, mint egy jó riasztó, ha ismeretlen behatolót észlel, aki megpróbál bejutni a házba vagy olajra lépni értékeinkkel.

 

A legjobb házőrző fajták

Ahány szakértő, annyi lista létezik ebben a témában, de vannak bizonyos kutyafajták, amelyek minden rangsorban szerepelnek, ezért valószínűleg nem követünk el hibát, ha közülük választunk házőrzőt. A németjuhász, az akita, a dobermann, a rottweiler, a komondor és a kuvasz egytől-egyig erős, megbízható és okos kutyafajta – egyetlen betörő sem szívesen találkozna velük. Tény, hogy a bűnözők általában elkerülik a „kutyás házakat”, mert legtöbbször a kisebb ellenállás felé mennek, sajnos azonban léteznek módszerek, amelyekkel a legjobb házőrző kutyát is ártalmatlanná lehet tenni, ha a betörők nagyon elszántak. Aki tehát biztosra akar menni, az nem éri be egy négylábú biztonsági őrrel, hanem a távfelügyeletet választja.

 

Távfelügyelet az ország bármely pontján

Aki biztonságban szeretné tudni értékeit, annak a CRITERION Távfelügyeleti Szolgáltatást ajánljuk, amely nemcsak családi házakra és lakásokra vehető igénybe, hanem többek között nyaralók, garázsok vagy irodaházak védelmét is biztosítja. A szolgáltatás 0-24 órás távfelügyeletet foglal magában, a járőrszolgálat pedig perceken belül a helyszínre érkezik riasztás esetén, így ügyfeleink nyugodtan pihenhetnek vagy nyaralhatnak, nem kell attól tartaniuk, hogy illetéktelen személyek hatolnak be otthonukba. A CRITERION Magyarország egész területén elérhető szolgáltatását már több mint 18 ezren választották – legyen Ön a következő!