202211 criterion blog november 915x566 1

 

Optimista becslések szerint négy nap globális áramszünet elegendő lenne ahhoz, hogy az általunk ismert modern civilizáció teljesen összeomoljon, jelenlegi életünk ugyanis elképzelhetetlen villamos energia és az azzal működő eszközök nélkül. A pesszimisták szerint két nap is elegendő lenne az összeomláshoz… Nem tudni, kinek van igaza, de az biztos, hogy már néhány másodperces áramszünetek is problémákat okoznak azoknak, akik például home office-ban dolgoznak, egy több órás áramszünet pedig az egész napi menetrendet felboríthatja. Ennél hosszabb áramkimaradásokra szerencsére ritkán van példa, ám érdemes elgondolkodni azon, milyen következményei lehetnek annak a személyes biztonságunkra, ha hirtelen áram nélkül maradunk.

 

Kell-e félni az áramszünettől?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon a villamos árammal működő riasztórendszer azonnal hatástalanná válik-e, ha elmegy az áram. Számos amerikai filmben láttunk már példát arra, hogy a bűnözők azzal kezdik egy ház kifosztását, hogy elvágják az elektromos vezetékeket, így a kiszemelt ingatlan teljesen védtelenné válik. Szerencsére a mai, modern rendszereket már nem ilyen könnyű kicselezni. A CRITERION Távfelügyelet által telepített vezetékes riasztórendszerek esetén minden elem biztonságtechnikai kábellel kapcsolódik össze. A különféle érzékelők csillagpontosan kapcsolódnak a központi egységhez, aminek az az előnye, hogy riasztás estén pontosan beazonosítható a riasztás helye. A kábelezés kialakításakor fontos szempont a szabotázsvédelem, hogy egy esetleges kábelszakadás vagy a kábel elvágása rögtön észlelhető legyen, és adott esetben riasztást okozzon. A riasztó központi egysége hálózatról működik, de ezenkívül tartalmaz egy akkumulátort is, hogy áramszünet esetén se szűnjön meg a védelem, míg az érzékelők a riasztórendszer központjától kapják a tápellátást. A CRITERION által telepített riasztórendszerek professzionális minőségűek, és MABISZ minősítéssel rendelkeznek. Áramszünet esetén a bennük lévő akkumulátornak köszönhetően gond nélkül működnek tovább legalább 24 órán keresztül.

 

A CRITERION Távfelügyelet legnépszerűbb és a leghatékonyabb vagyonvédelmi rendszerei a riasztórendszerek, amelyek távfelügyeleti szolgáltatással kombinálva minimálisra csökkentik a sikeres betörések kockázatát. Válassza Ön is a CRITERION-t, ha biztonságban akarja tudni értékeit!