202211 criterion blog november 915x566 2

 

A kamerarendszerek fontos szerepet töltenek be az otthonvédelemben, a betörők többsége ugyanis tisztában van vele, hogy egy kamerákkal megfigyelt ingatlanba nem érdemes behatolni, az így készült 2-5 megapixeles felvételek ugyanis tökéletesen alkalmasak arra, hogy azok alapján azonosítsák az elkövetőket. Ráadásul a korszerű, internetes megoldások miatt manapság már nincs szükség arra, hogy rögzítő egységet helyezzünk el a megfigyelt területen, hiszen a hálózati rögzítők segítségével bárhol elraktározhatjuk a felvételeket, így a bűnözők akkor sem tudják megakadályozni a felvételek eljuttatását a hatóságoknak, ha magukkal viszik a digitális rögzítőt. Kamerarendszert azonban nemcsak akkor érdemes felszerelni, ha betöréstől tart az ember, számos egyéb felhasználási módja is van egy ilyen rendszernek, ezek közül gyűjtöttünk most össze néhányat!

 

  1. Háziállatok ellenőrzése

Sokan használnak biztonsági kamerát a kapcsolattartásra otthon hagyott háziállatukkal, amíg távol vannak. Mivel a legtöbb kamera hangot is képes közvetíteni, így napjában többször is szólhatnak kedvencükhöz, hogy az ne érezze annyira egyedül magát, illetve akár rendre is utasíthatják, ha négylábú barátjuknak éppen rosszalkodni támad kedve.

 

  1. Gyerekfigyelő

Kisgyereket természetesen senki nem szokott egész napra otthon hagyni, olyan esetek azonban előfordulhatnak, amikor a kicsi édesdeden alszik, a szülőnek pedig át kell szaladnia a szomszédba vagy a közeli boltba néhány percre. Ilyenkor nagy szolgálatot tehet egy okostelefonnal összekötött kamera, amelynek képét figyelve ellenőrizhetjük, nem ébred-e fel a gyerek, amíg elintézzük halaszthatatlan tennivalóinkat.

 

  1. Idős rokonok felügyelete

Az idősebb generáció tagjai közül sokan egyáltalán nem vagy csak korlátozottan sajátították el a modern eszközök használatát, ezért nem mindig könnyű a kapcsolattartás velük, ha személyesen nem tudjuk őket naponta látogatni. Amikor nem veszik fel a telefont, annak egyszerűen az is lehet az oka, hogy nem hallják, véletlenül lenémították, vagy éppen elfelejtették feltölteni, de előfordulhat, hogy bajuk esett, elestek vagy elájultak. Ha azonban egy kamerán keresztül rálátunk a lakás fontosabb pontjaira, megbizonyosodhatunk róla, hogy minden rendben van velük.

 

  1. Kerti kártevők lefülelése

Aki próbált már zöldséget, gyümölcsöt vagy virágot termeszteni a kertben, az tudja, mekkora bosszúságot okoz, ha valami megdézsmálja a paradicsomot, letapossa a rózsát, vagy megrágja az epret. Vajon egy mókus, egy nyest vagy éppen a szomszéd kutyája volt az elkövető? Egy kertre irányított kamerával azonnal leleplezhetjük a tettest.

 

  1. Alvajárás

Kevesen tudják, de a felnőttek 2%-a, a gyerekeknek pedig a 10%-a érintett az alvajárásban. Sokan közülük pedig nem is tudják, hogy alvajárók, csak onnan sejtik, hogy valami nincs rendben, amikor ébredés után kisebb-nagyobb sérüléseket, zúzódásokat fedeznek fel magukon, azt azonban már nem tudják felidézni, hol szerezték azokat. Egy kamerarendszer segítségével könnyen nyomon követhető, ki mit csinál álmában.

 

Teljes körű kamerarendszerek telepítéséhez válassza a CRITERION Távfelügyeletet – szakembereink az ország egész területén állnak rendelkezésére!