202208 criterion blog augusztus 915x566 riaszto

 

Többször írtunk már az otthonvédelemmel kapcsolatos tévhitekről és legendákról, de tapasztalatunk szerint továbbra is makacsul tartják magukat bizonyos hiedelmek, amelyekről érdemes beszélni, különben kellemetlen meglepetések érhetik az embert. Azt már körbejártuk, hogy rendőrségre bekötött riasztó nem létezik (legalábbis Magyarországon), most lássunk néhány további népszerű tévhitet!

 

A riasztórendszer önmagában is elég védelmet nyújt a betörések ellen
Sajnos nem így van. Kétségkívül nagyobb esélyünk van rá, hogy egy megszólaló riasztó elriasztja az illetéktelen behatolót, mint ha semmilyen vagyonvédelmi rendszerrel nincs felszerelve az ingatlan, de a riasztórendszer – ahogyan a nevéből is kiderül – csak egy elriasztó, és nem egy betörést megakadályozó berendezés. Kizárólag mechanikai védelemmel (masszív nyílászárókkal, kerítéssel) és lehetőség szerint távfelügyelettel kombinálva nyújt hatékony védelmet a betörések ellen.

 

Riasztót bárki fel tud szerelni
Nem igaz. Amiről keveset tudunk, arról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy pofonegyszerű, bárki meg tudja csinálni. Sokan a riasztórendszerek felszerelését maguk igyekeznek megoldani, vagy egy ismerőst kérnek meg rá, aki konyít valamit az elektronikához. Ezzel azonban legtöbbször csak a betörők dolgát könnyítik meg, hiszen hamis biztonságérzetbe ringatják magukat, miközben a nem megfelelően felszerelt rendszer nem nyújt hatékony védelmet. A riasztórendszerek telepítése komoly szakértelmet igénylő feladat. Soha ne bízzuk műkedvelő amatőrökre!

 

Minden riasztó egyforma, megteszi a legolcsóbb is
Óriási tévedés. Olcsó húsnak híg a leve – ha riasztóból főzik, akkor is. A minőségi eszközök meghálálják a rájuk fordított pénzt, rendszerint megbízhatóbbak, és hosszabb az élettartamuk is, így hosszú távon sokkal jobb beruházásnak bizonyulnak.

 

A CRITERION Távfelügyelet biztonságtechnikai mérnökei és műszaki munkatársai minden egyes riasztórendszert személyre, illetve objektumra szabottan alakítanak ki, és kizárólag a legmodernebb, prémium minőségű eszközöket alkalmazzák, ezzel is csökkentve a meghibásodás esélyét!