20220419 criterion blog aprilis 915x566 2

 

Az otthonvédelem egyik fő pillére a megfelelő riasztórendszer, amelynek telepítését soha nem szabad rutinszerűen végezni. Mivel nincs két egyforma ingatlan, mindig alaposan fel kell mérni a helyszínt, illetve az egyedi igényeket, hogy a riasztó tökéletesen el tudja látni feladatát. A CRITERION Távfelügyelet biztonságtechnikai mérnökei és műszaki kollégái az adott objektum speciális paramétereinek megfelelően kombinálják a riasztórendszer érzékelőinek különböző fajtáit és azok számát. A különféle érzékelők segítségével a vagyonvédelmi rendszer minden illetéktelen behatolást érzékel, és hangjelzéssel tájékoztat róla.

 

A riasztórendszer telepítése

Az első lépés mindig a helyszíni szemle, amikor cégünk biztonságtechnikai szakértője bejárja az ingatlant, és megtervezi a vagyonvédelmi rendszert. Léteznek vezetékes és vezeték nélküli riasztórendszerek is – mindkettőnek megvannak az előnyei, ezért mindig a megrendelő egyedi igényeitől függ, hogy melyik kerül beszerelésre. Vezetékes riasztórendszer telepítése esetén meg kell tervezni, milyen útvonalon a legcélszerűbb vezetni a kábeleket. Általában a csillagpontos elrendezés a legoptimálisabb, amikor a központi egységtől külön kábel vezet minden egyes érzékelőhöz, mert így riasztás esetén azonnal látni, hol történt a behatolás. Az érzékelők felszerelése és a kábelcsatornázás kialakítása után következik a bekötés a központi egységbe és az érzékelőkbe. Az utolsó lépés pedig a rendszer felprogramozása, a felszerelt eszközök így kerülnek kapcsolatba egymással és a riasztó központtal.

 

Távfelügyelettel kiegészítve

Egy riasztórendszer önmagában kevés ahhoz, hogy az ember biztonságban érezhesse magát és értékeit. A legjobb megoldás a riasztórendszer és a távfelügyeleti szolgáltatás kombinálása. Egészen más úgy álomra hajtani a fejünket, ha tudjuk, hogy a diszpécserközpontban 0-24 órás felügyeletet biztosítanak, és azonnal értesítik a kivonuló szolgálatot és a hatóságokat, ha illetéktelen behatolást észlelnek. A távfelügyeleti központ azt is látja, pontosan honnan érkezett a riasztás, és tájékoztatni tudja róla az ügyfelet, aki így nagyobb eséllyel tudja megvédeni magát és értékeit a járőrszolgálat, illetve a rendőrség érkezéséig.

 

A CRITERION Távfelügyeleti Szolgáltatását már több mint 18 ezren vették igénybe az országban – bízza ránk Ön is otthona védelmét, nálunk jó kezekben lesz!