Miert van szukseg riasztora 915x566

 

Alkalom szüli a tolvajt. Ismeri mindenki a mondást, mégis sokan vannak, akik úgy gondolják, rájuk nem vonatkozik a benne rejlő igazság. Pedig a be nem zárt kapuk, a nyitva felejtett ablakok, a szemmel láthatólag gyenge zárak, valamint a riasztórendszerek hiánya olyan emberekből is betörőt csinálhat, akiknek egyébként nem jutott volna eszébe más értékeire szemet vetni. Léteznek persze hidegvérű profi bűnözők, akiknek mindig a szabályok kijátszásán jár az esze, és nem hirtelen ötlettől vezérelve hatolnak be egy ingatlanba, sok besurranó tolvajt azonban el lehet ijeszteni egy jól látható helyre felszerelt kamerával vagy egy riasztórendszerrel.

 

A zár nem elég

A zárak, lakatok, rácsok, vagyis a mechanikus védelem általában nem jelent elég visszatartó erőt a betörők számára, ezek ugyanis nem rendelkeznek jelző funkcióval. A riasztóberendezések azonban igen. Bár a megszólaló riasztó önmagában nem tudja megakadályozni a betörést, a sziréna hangjától sokszor pánikba esnek a betörők, és nem ritkán még a szerszámaikat is hátrahagyva menekülnek a helyszínről. Rongálási kár így is keletkezhet, de a nagyobb bajt általában sikerül megelőzni.

 

Nem túl drága a riasztó?

Mihez képest? Ha az ember biztos benne, hogy hozzá soha nem fognak betörni, és még egy plusz reteszt is pénzkidobásnak tart, akkor valószínűleg drágának fogja találni a legolcsóbb riasztórendszert is. Aki azonban logikusan gondolkodik, és felméri, mekkora anyagi kárt tudna okozni neki egy betörő, ha akár csak 10 percig szabadon garázdálkodhatna az otthonában, az általában nem sajnálja a pénzt egy jó minőségű riasztórendszerre, vagy akár a 21. század követelményeinek minden szempontból megfelelő okos riasztórendszerre.

 

Ez így már betörésbiztos?

Ahogy ellophatatlan autó, úgy betörésbiztos ingatlan sem létezik, a legprofibb bűnözők ugyanis mindig egy lépéssel a hatóságok és a védelmi rendszerek előtt járnak, a tolvajok azonban rendszerint a könnyebb ellenállás felé mennek, ahogy arra már utaltunk cikkünk elején is. Éppen ezért egy jó zárakkal, modern riasztó- és kamerarendszerrel felszerelt ingatlan a legtöbb betörőt eltántorítja, ha pedig mindez távfelügyeleti szolgáltatással is kiegészül, akkor az esetek 90%-ában a betörők más célpont után néznek.

 

A CRITERION Távfelügyelet vagyonvédelmi rendszerei az ország egész területén elérhetőek – a riasztórendszerek távfelügyeleti szolgáltatással kombinálva minimálisra csökkentik a sikeres betörések kockázatát.