Tenyek es tevhitek a riasztorendszerekrol 915x566 1

 

Tévhitnek általában azt a hibás tudást nevezzük, amelyet semmilyen ellenbizonyíték nem tud felülírni. Ennek oka elsősorban az érzelmi befolyásoltság, ami többnyire szelektív gondolkodással párosul. Ez a jelenség magyarázhatja az olyan széles körben elterjedt tévhiteket, mint a laposföld elmélet vagy éppen az oltásokba rejtett mikrochip teóriája. Természetesen az otthonvédelem témaköre sem mentes a tévhitektől, ezek közül próbálunk most eloszlatni néhányat. Nemrégiben írtunk a rendőrségre bekötött riasztó legendájáról, de nem ez az egyetlen tévhit, amely a riasztókkal kapcsolatban él a köztudatban.

 

  1. A riasztó megakadályozza a bűncselekményt

Sajnos ez nincs így, egyetlen riasztó sem képes megfogni a betörőket, elrettentő hatása azonban igenis van. Mivel a bűnözők – hacsak nem kimondottan egy adott ingatlanba akarnak betörni – általában a kisebb ellenállás és a kisebb kockázat felé mennek, ezért ha tehetik, kerülik a riasztóval felszerelt házakat. A riasztó ugyanis pont azt az 5-10 perc zavartalan fosztogatást nehezíti meg vagy éppen teszi lehetetlenné, ami elegendő lenne a betörőnek arra, hogy magához vegye a legfontosabb értékeket, és kereket oldjon.

 

  1. A szomszédok már immunisak a riasztó hangjára

Természetesen, ha egy riasztó rendszeresen ok nélkül kapcsol be, akkor könnyen úgy járhat az ember, mint a fiú a mesében, aki csak viccből kiáltott farkast. Egy jól beállított okos riasztórendszer esetében azonban elhanyagolható a téves riasztások kockázata. Ráadásul nem is elsősorban a szomszédoktól kell azt várni, hogy feltartóztassák a betörőket, és megóvják értékeinket, hiszen a riasztórendszer akkor a leghatékonyabb, ha távfelügyeleti szolgáltatással kombináljuk – ez esetben pedig teljesen mindegy, hogy a szomszédok rohannak-e segíteni, vagy csak a fejükre húzzák a takarót.

 

  1. Túl nagy macera a riasztó felszerelése

A CRITERION Távfelügyelet biztonságtechnikai mérnökei és műszaki munkatársai minden egyes riasztórendszert személyre, illetve objektumra szabottan alakítanak ki, ez tehát soha nem a megrendelő feladata. Mivel manapság a legtöbb eszköz már vezeték nélküli technológiával működik, attól sem kell tartani, hogy a beszerelés következtében „szétfúrják” a falakat, vagy „összekábeleznek” mindent.

 

A CRITERION Távfelügyelet vagyonvédelmi rendszerei közül a riasztórendszerek a legnépszerűbbek és a leghatékonyabbak – távfelügyeleti szolgáltatással kombinálva minimálisra csökkentik a sikeres betörések kockázatát.

 

Ajánlatkérés