legfontosabb ovintezkedesek 848x566

 

A karácsony a szeretet ünnepe, amikor együtt a család, és a meghitt közös étkezés után ajándékokkal lepjük meg szeretteinket. Sajnos azonban akadnak olyanok is, akik egészen más okból várják az év végi ünnepeket, a karácsonyi időszakban történik ugyanis a legtöbb betörés. Szenteste után sokan meglátogatják rokonaikat, ezért rengeteg lakás marad üresen december utolsó hetében, sokan pedig a szilvesztert sem töltik otthon. Mit tegyünk, ha nem akarunk arra hazatérni az ünnepi rokonlátogatásból, hogy kifosztották a lakást? Összegyűjtöttük a legfontosabb óvintézkedéseket, amelyeket érdemes betartani.

 

  1. Légy jóban a szomszédokkal!

Egy üresen maradt ház a betörők álma, főleg ha a szomszédok felbukkanásától sem kell tartaniuk. Régi közhely, hogy a világbékéhez csak annyi kellene, hogy mindenki jóban legyen a szomszédjával. Ha mindenkinek nem is sikerül ez, te megőrizheted a jó viszonyt szomszédaiddal, ami nagy szolgálatot tehet az ilyen esetekben. A legbiztosabb megoldás, ha olyan jóban vagytok, hogy még a kulcsot is rájuk mered bízni, így megkérheted őket arra, hogy minden nap menjenek át egy kicsit felkapcsolni a villanyokat és ellenőrizni, hogy minden rendben van-e.

 

  1. Ne hagyd, hogy megteljen a postaláda!

Számos egyértelmű jel utal arra, ha hosszabb időre elutazik az ember, ezek közül pedig talán a leglátványosabb a postaládából kicsorduló reklámanyagok tömkelege. Mivel naponta legalább négy-öt reklámújságot vagy szórólapot gyömöszölnek be minden postaládába, elég hozzá néhány nap, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen, ha valamelyiket nem ürítik rendszeresen. Egy rokon, barát vagy szomszéd segítsége ilyenkor is aranyat ér!

 

  1. Ne tedd közhírré a neten, hová mész!

A Facebook és az Instagram nem a te barátod, hanem a betörőké, ezért soha ne írd ki, hová készülsz látogatóba. Arról se posztolj képeket arról, idén Thaiföldön töltöd a szerelmeddel az ünnepeket, és a nagy értékű ajándékokkal sem érdemes a közösségi oldalakon eldicsekedni, a bűnözők ugyanis szintén használják ezeket a felületeket, és nem egy bűncselekménynél kiderült már, hogy egy óvatlan poszt adta a fülest, ami alapján megtervezték a betörést.

 

  1. Gondoskodj otthonod biztonságáról!

Egy jó minőségű kamerarendszer vagy egy okos riasztórendszer távfelügyelettel kiegészítve a legtöbb betörő kedvét elveszi attól, hogy ott próbálkozzon. A CRITERION Távfelügyeleti Szolgáltatása az ország minden pontján elérhető, ezért akárhol is élsz Magyarország területén, velünk biztonságban lehet otthonod és értékeid.

 

Ajánlatkérés