rendorsegre bekotott riaszto2 848x566

 

Pár száz forintért bárki rendelhet olyan táblákat és matricákat, amelyeken ez a felirat igyekszik elriasztani a betörőket: „Rendőrségre bekötött riasztóval ellátott terület!” De vajon tényleg létezik olyan riasztórendszer, amelyik azonnal a legközelebbi rendőrőrsön kezd vijjogni, ha illetéktelen behatolást észlel az ingatlanban? A rend éber őrei tényleg ugrásra készen várják, hogy megszólaljon egy riasztó, és máris száguldanak a helyszínre? Egy amerikai filmben talán így működnek a dolgok, a valóságban azonban nem egészen.

 

Hogyan alakult ki ez a tévhit?

Rendőrségre bekötött riasztók sosem léteztek, ám amikor az első távfelügyeletet kínáló cégek megjelentek Magyarországon, úgy gondolták, mindenki számára érthetőbb, ha így reklámozzák szolgáltatásukat – még ha van is ebben némi csúsztatás. Ha egy távfelügyelettel védett ingatlanban betörést észlelnek, a rendőrök előbb vagy utóbb valóban a helyszínre érkeznek, de nem azért, mert a kapitányság egyik falát elfoglaló hatalmas térképen villogni kezd egy piros lámpa, hanem mert a távfelügyeletet biztosító cég diszpécserszolgálata először értesíti saját járőrszolgálatát, majd ha indokolt, riasztja a hatóságokat. Végeredményben tehát a rendőrséghez is eljut a riasztás, csak éppen nem közvetlenül.

 

Miért érdemes a távfelügyeletet választani?

A távfelügyelet a telepített riasztórendszerek állandó, tehát 0-24-ig tartó megfigyelését, távoli felügyeletét jelenti. Riasztás esetén a távfelügyeleti központ megteszi a szerződésben foglalt lépéseket, értesíti a megadott személyeket és a helyszínre irányítja a járőrszolgálatot. A CRITERION Távfelügyeleti Szolgáltatásához emellett egyéb kiegészítő szolgáltatások is rendelhetők, mint például a nyitás-zárás jelentések naplózása, vagyis a helyi riasztórendszer be- és kikapcsolásának regisztrálása, valamint intervallumfigyelés, illetve az elmúlt 1 év összes eseményének lekérése.

 

A CRITERION szakemberei nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mind a lakossági, mind az üzleti partnerek számára személyre szabott megoldásokat kínáljanak, és az egyedi kívánságokat és körülményeket figyelembe véve alakítsák ki riasztórendszereket és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat.

 

Ajánlatkérés