betorok 848x566px

 

Írtunk már a betörők kedvenc célpontjairól, és arról is, hová ne rejtsük értékeinket, ha nem akarjuk, hogy a lakásba behatoló bűnözők másodpercek alatt megtalálják. Legújabb blogcikkünkben azt vesszük számba, mire utaznak leginkább azok, akik mások otthonának kifosztásával egészítik ki jövedelmüket.

 

  1. Készpénz és ékszerek

A betörők végső célja mindig a készpénz. Bármit visznek el, azt igyekeznek minél gyorsabban pénzre váltani, ezért a legjobban még mindig annak örülnek, ha nagy mennyiségű bankjegyre bukkannak egy lakásban. Az ékszerek majdnem ugyanennyire kedvelt célpontok, hiszen viszonylag kicsik, ezért akár zsebben is elférnek a sokszor vagyonokat érő, nemesfém műalkotások. Ahhoz azonban, hogy a bűnözők tudják, melyik lakásba érdemes betörni, ha nagy mennyiségű készpénzre vagy értékes ékszerekre vágynak, információra van szükségük. Ezt az információt pedig sokszor maguk az óvatlan áldozatok árulják el olyanoknak, akiknek nem kellene – nem ritkán a közösségi oldalakon.

 

  1. Laptopok, telefonok, műszaki cikkek

A készpénz és az ékszerek után a nagy értékű okos eszközök és műszaki cikkek következnek a betörők kívánságlistáján. A betöréseket végrehajtó bűnözők általában nem a legképzettebbek közül kerülnek ki, a különböző műszaki cikkek értékét azonban meglepően jól ismerik, és csalhatatlan érzékkel tudják kiválasztani azokat, amelyekért jó pénzt kaphatnak egy orgazdánál. Ennek megfelelően az utóbbi években az okos játékok iránti érdeklődés is megnőtt.

 

  1. Még be nem épített berendezések

Népszerű célpontnak számítanak a bűnözők körében az építés utolsó fázisában lévő ingatlanok, ahol még nem lakik senki, de a beépíteni kívánt berendezések már ott vannak, sokszor még a gyári csomagolásban – lehet az mosogatógép, gázkazán, villanytűzhely, a betörők boldogan magukhoz veszik.

 

  1. Biciklik és motoros kéziszerszámok

A családi házak melléképületei ritkán vannak biztonsági nyílászáróval ellátva, értékeket azonban ott is lehet találni, a kerékpárt, az elektromos rollert vagy éppen a vadonatúj fűkaszát ugyanis kevesen tartják a lakótérben. Jellemzően itt is nagyobb értékű eszközökre utaznak a betörők.

 

  1. Hurka, kolbász

A téli disznóvágások időszakában bizony a fagyasztók tartalma is kiemelt célpontnak számít. Egyrészt a jó disznótorost mindenki szereti, másrészt az efféle zsákmánynak megvan az a nagy előnye, hogy nem kell pénzzé tenni, hanem el lehet fogyasztani, vagyis a bizonyítékokat is gyorsan el tudják tüntetni az elkövetők.

 

Szeretné biztonságban tudni értékeit? Válassza az ország egész területén elérhető CRITERION Távfelügyeleti Szolgáltatást, hiszen az általunk beszerelt riasztórendszer nem csupán a közelben lakókat lármázza fel, hanem egy központba küldi a jeleket, ahol a 0-24 órában szolgálatot teljesítő diszpécserek azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket, a néhány percen belül kiérkező szolgálat pedig biztosítja az ingatlan védelmét.