csaladi hazak 848x566px

 

A koronavírus-járvány remélhetőleg már lecsengőben van, ám hosszú távú hatásait az élet minden területén érzékelhetjük, hiszen átalakultak a munkavégzési, a tanulási és a bevásárlási szokásaink is, hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsük. Sokan kényszerültek home office-ba, az elmúlt másfél évben, és jó néhányan a jövőben is inkább ezt választják majd, így kevesebb a napközben üresen maradt ingatlan, ami megnehezíti a betörők dolgát. De ez még nem jelenti azt, hogy nyugodtan hátradőlhetünk.

 

Besurranás

Régóta ismert tény, hogy a betörések közel egyharmadát úgy hajtják végre, hogy közben otthon van a lakás tulajdonosa. Vagyis önmagában a home office még senkit nem óv meg attól, hogy kirabolják. Nem hazudik a mondás, valóban az alkalom szüli a tolvajt, elég egy nyitva felejtett ajtó vagy ablak, és máris kész a baj. Sokakat hamis biztonságérzetbe ringat az otthoni munkavégzés, ami nagy hiba, hiszen a betörők nem kerestek másik szakmát maguknak, csupán változtattak a módszereiken.

 

Mit tehetünk a betörések ellen?

Az első és legfontosabb az óvatosság. Ne adjunk esélyt a betörőknek, ne írjuk ki a Facebookra, hol nyaralunk, ebédelünk vagy mozizunk éppen, ne hagyjuk tárva-nyitva a lakás ajtaját, és ne dicsekedjünk az értékeinkkel. Szakértők szerint a betörések közel 90%-a megelőzhető lenne az elemi óvintézkedések és biztonsági előírások betartásával. Vannak persze helyzetek, amikor ez kevés, hiszen nem lehet állandóan otthon lenni és éberen figyelni. Szerencsére erre is van megoldás.

 

A megoldás a távfelügyelet

Magyarországon a CRITERION Távfelügyeleti Szolgáltatása az egyik legjobb választás azok számára, akik biztonságban akarják tudni értékeiket és ingatlanjukat. Országos lefedettségünknek köszönhetően hazánk minden pontján elérhető szolgáltatásunk. A távfelügyelethez szorosan kapcsolódó kivonuló szolgálat pedig szinte teljes egészében lefedi az országot, ezért akárhol is él az országban, velünk biztonságban lehet otthona, értékei. Mivel minden esetben vezetéknélküli, GRPS alapú technológiákat használunk, az sem jelenthet gondot, ha a betörők elvágják a kábeleket.

 

Amerre a járőr jár

A bűnözők nem kedvelik a kockázatos szituációkat, és kerülik a lebukás lehetőségét. Ezért különösen hatékony járőrszolgálatunk, amelynek célja, hogy megelőzzük a vészhelyzeteket és csökkentsük a fenyegetettséget. Így ügyfeleink nyugodtan alhatnak, dolgozhatnak vagy akár nyaralhatnak, a CRITERION járőrei ugyanis már a puszta jelenlétükkel elrettentő hatással vannak a betörőkre.