A hangosan csaholó házőrző kutya vagy a lakás különböző helyiségeiben szabályos időközönként automatikusan felkapcsolódó világítás manapság már kevés ahhoz, hogy távol tartsa a betörőket, szerencsére azonban léteznek ezeknél modernebb módszerek, amelyekkel el lehet venni a bűnözők kedvét az illetéktelen behatolástól. Ezek közé tartoznak a teljes körű kamerarendszerek, amelyeknek talán a legnagyobb előnye, hogy nagy felbontású, jó minőségű felvételeket készítenek az elkövetőkről, amelyek hatósági azonosításra is maximálisan alkalmasak. A betörők többsége tisztában van vele, hogy a kamera nem a barátja, ezért mindig ellenőrzik, hogy van-e biztonsági kamera a kiszemelt objektum közelében, és ha igen, akkor általában más célpontot keresnek maguknak. Az tehát nem kérdés, hogy aki biztonságban akarja tudni értékeit, annak mindenképpen érdemes beruháznia egy kamerarendszerre, egyedül az lehet dilemma, hogy milyen kamerarendszert érdemes választani.

 

Turbo HD vagy IP alapú kamerarendszer

Az analóg Turbo HD kialakítású kamerarendszerek nagy előnye, hogy használható akár meglévő kábelezés is, hiszen minden egyes felszerelt kamera kábelen keresztül csatlakozik egy digitális rögzítő egységhez. Ennek köszönhetően könnyedén ki lehet alakítani egy HD minőségű kamerarendszert, amely akár 500 méteres távolság esetén is több megapixeles képet biztosít, így az elkövetők beazonosítása nem jelenthet problémát. Bár a jeltovábbítás nem digitális, mint az IP kameráknál, a 25 kép/mp gyakoriságú képfrissítés biztosítja a folyamatosságot. Az IP alapú kamerarendszer nagyon hasonlóan működik az analóghoz, az egyetlen jelentős különbség az, hogy szükség van hozzá egy routerre. Ez a rendszer teljes mértékben digitális, és nagy előnye, hogy bármilyen internet hozzáféréssel rendelkező eszközön, tehát akár egy okostelefonon is megtekinthetjük a kameraképeket. Így nyaralás közben, a világ túlsó végén, egy tengerparton heverve is élőben győződhetünk meg arról, hogy otthonunk és értékeink biztonságban vannak.

 

A CRITERION Távfelügyelet szolgáltatásai között elérhető kamerarendszerek megbízható és magas szintű védelmet biztosítanak. Mivel szakembereink már 5000-nél is több kamerarendszert telepítettek az ország területén, óriási tapasztalattal rendelkeznek a témában. A kamerarendszerekre 1 év teljeskörű garanciát biztosítunk, és kizárólag prémium minőségű eszközökkel dolgozunk. Válassza a CRITERION-t, mi megóvjuk értékeit!