A betörésekkel foglalkozó statisztikákból rendre az derül ki, hogy ez túlnyomórészt annak a fejlett világnak a problémája, ahová Magyarország is tartozik. Bár hajlamosak vagyunk alulértékelni a saját anyagi helyzetünket, a különböző szempontok szerint készült listák mind egyetértenek abban, hogy hazánk a világ leggazdagabb 50 országa közé tartozik, ezért a problémáink általában hasonlóak a rangsor élén álló államok gondjaihoz. Ily módon a betörések nálunk is gyakoriak, hiszen a magyar társadalomnak is van egy igen széles rétege, amely megengedheti magának az utazást, nem ritkán hetekre őrizetlenül hagyva sok ingatlant. Csúsztatás lenne persze azt állítani, hogy csak annak az otthonát rabolják ki, aki nyaralni megy, hiszen sok lakást akkor rámolnak ki, amikor tulajdonosa dolgozik, ám az kétségtelen, hogy a nyár a betörők egyik kedvenc időszaka.

 

Távol és mégis közel

Modern korunkban a távolságok lecsökkentek, és ez nemcsak azt jelenti, hogy egyetlen nap leforgása alatt a világ bármely pontjára eljuthatunk, hanem azt is, hogy gyakorlatilag bárhol vagyunk, kapcsolatba léphetünk egy onnan akár több ezer kilométerre lévő hellyel. A Gyűrűk Ura varázslatos világában a palantír nevű mágikus gömb használata a legnagyobb mágusok kiváltsága volt, míg manapság mindenkinek a zsebében ott lapul egy olyan eszköz, amelynek segítségével élőben láthatja azt, ami akár egy másik földrészen történik. Ennek megfelelően a modern otthonvédelem hatékonysága már nem feltétlenül azon múlik, milyen erős a bejárati ajtó, vagy hány kutya vicsorog a kertben.

 

Kamerák és távfelügyelet

Egy teljeskörű kamerarendszer sok szorongástól megóvhatja az embert, hiszen a bűnözők is tisztában vannak vele, hogy a jó minőségű felvételek alapján órákon belül kézre keríti őket a rendőrség, és nem kerülhetik el a felelősségre vonást. A CRITERION Távfelügyelet Turbo HD kialakítású kamerarendszereket és IP alapú kamerarendszereket is kínál, amelyek képét a tulajdonos bármikor ellenőrizheti a mobiltelefonján – akár nyaralás közben is. Így a világ bármely pontjáról felügyelet alatt tarthatjuk értékeinket.

 

Ha fontos Önnek otthona és értékei biztonsága, válassza a CRITERION Távfelügyelet kínálta vagyonvédelmi rendszereket, és egy lépéssel mindig a bűnözők előtt járhat!