Sokan talán felkapják a fejüket az „okos riasztórendszer” szókapcsolat hallatán, de valószínűleg még többen vannak, akik nem lepődnek meg azon, hogy a technológiai fejlődés az életnek ezt a területét is megváltoztatta. A különböző okos eszközök – telefonok, órák, termosztátok, autók, stb. – térnyerése megállíthatatlannak tűnik, és a tapasztalat azt mutatja, hogy érdemes minél előbb összebarátkozni velük, mert így lépéselőnybe kerülhet az ember. Márpedig egy riasztórendszer esetén pont azokkal szemben kerülünk előnybe, akiktől a legjobban szeretnénk megóvni otthonunkat: az értékeinkre pályázó bűnözőkkel szemben.

 

Könnyen szerelhető

A CRITERION Távfelügyelet által kínált Ajax okos riasztórendszernek számos előnye van, ezek közül is kiemelkedik könnyű szerelhetősége és teljesen vezeték nélküli kivitelezése. Ez a két tulajdonsága lehetővé teszi, hogy az ember egy költözéskor magával vigye, ezért akár annak is érdemes beruháznia rá, aki albérletben lakik, mert így nem kell attól tartania, hogy távozáskor elbukja a riasztórendszerbe invesztált összeget. De ha nem költözik az ember, akkor is jól jön a vezeték nélküli megoldás, hiszen így egy festés vagy lakásfelújítás alkalmával sem kell új nyomvonal kialakításával vagy a kábelezéssel vesződni. Ráadásul egy applikáció segítségével távolról is irányítható és ellenőrizhető a rendszer, ami nagy könnyebbséget jelent nyaralás esetén, vagy éppen azoknak, akik sokat utaznak.

 

Személyre szabott

Minden ingatlan más, és minden ügyfélnek vannak egyedi igényei, ezért a riasztórendszer telepítésekor sem lehet egyenmegoldásokat alkalmazni. A CRITERION Távfelügyelet biztonságtechnikai szakemberei minden esetben felmérik a helyszínt, és annak adottságait, illetve a személyes igényeket figyelembe véve tervezik meg az okos riasztórendszer kialakítását. Régi igazság az otthonvédelemben, hogy 100%-os védelem nem létezik betörés ellen, a kamerákkal és egyéb eszközökkel, például kül- és beltéri hangjelzővel kiegészíthető Ajax okos riasztórendszer és a CRITERION Ingatlan Távfelügyeleti Szolgáltatásának kombinációja azonban így is hatékony védelmet nyújt az illetéktelen behatolásokkal szemben.