Sokan ismerik, és egyre többen veszik igénybe hazánkban a távfelügyeleti szolgáltatásokat, ám még mindig akadnak, akik számára újdonságot jelent, ezért érdemes összefoglalni, miért is éri meg ezt választani, ha biztonságban akarjuk tudni értékeinket és szeretteinket.

Mi az a távfelügyelet?

A távfelügyeleti szolgáltatás azt jelenti, hogy a riasztórendszereket a hét minden napján 0-24 óráig távoli felügyelet, megfigyelés alatt tartja a szolgáltató. Riasztás esetén a diszpécserszolgálat értesíti a meghatározott személyeket, ha pedig szükség van rá, kivonuló szolgálatot indít a helyszínre. A CRITERION távfelügyeleti szolgáltatását elsősorban betörések, járműlopások észlelésére és megakadályozására szokták igénybe venni, de léteznek más területek is, ahol megkönnyíthetik az életet.

Ingatlanvédelem

Az ingatlanok védelme az egyik legnagyobb kihívás a bűnmegelőzésben, és mivel a bűnözők egyre újabb és újabb módszerekkel állnak elő, ezért a védekezésben is mind modernebb eszközöket kell alkalmazni, ha nem akarjuk, hogy a betörők lépéselőnybe kerüljenek. Az otthonvédelem mellett az irodák és telephelyek védelme is rendkívül fontos, hiszen éjszakánként azok általában üresen állnak, szinte hívogatva a betörőket. A leghatékonyabb védekezési módszert egyértelműen a távfelügyelet kínálja, hiszen a beszerelt riasztórendszer ilyenkor nem csupán a közelben lakókat lármázza fel, hanem egy központba küldi a jeleket, ahol a diszpécserek azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket, a néhány percen belül kiérkező szolgálat pedig biztosítja az ingatlan védelmét.

Gépjárművédelem

Ellophatatlan autó nem létezik, de az autótolvajok dolgát azért meg lehet nehezíteni. Aki a CRITERION Távfelügyelet Gépjárművédelmi Szolgáltatását választja, azt nem fogják szeretni a bűnözők, ugyanis szinte lehetetlen meglovasítani az így védett autókat. A szolgáltatás részeként a 24 órás, folyamatos távfelügyelet mellett műholdas helymeghatározással és szükség szerint a motor távleállításával akadályozzuk meg a gépjárművek eltulajdonítását. Az már csak a hab a tortán, hogy a GPS-es gépjármű távfelügyelettel nyomon követett autók a legbiztonságosabb kategóriába tartoznak, ezért az ilyen autóknál a CASCO díja is jóval alacsonyabb.

Tűzvédelmi távfelügyelet

Tűzesetek megelőzésére is megoldást kínál a távfelügyelet. A CRITERION tűz-távfelügyeleti szolgáltatása folyamatosan a legfejlettebb GPRS technológiájú kommunikátor segítségével jelzi, ha tűz ütne ki a megfigyelt ingatlanban, és emberi beavatkozás nélkül, azonnal riasztja a tűzoltóságot.