A betörők nem csak a magánházakat és a nyaralókat fenyegetik, hanem az üzleti ingatlanokat is, ezért érdemes résen lenni, ha nem szeretnénk, hogy megrövidítsenek bennünket. Jellegüknél fogva az irodaházakra vagy a telephelyekre más szabályok érvényesek, mint a családi házakra, és ha meg akarjuk óvni őket, másféle módszereket kell alkalmaznunk. Könnyű célpontra leső bűnözők bárhol felbukkanhatnak, ezért a CRITERION összegyűjtötte a leghasznosabb tippeket az üzleti ingatlanok megóvásával kapcsolatban.

 

  1. Rejtsük el a kint futó vezetékeket, a betörőknek ugyanis gyakran az az első dolguk, hogy elvágják az összes vezetéket, amihez csak hozzáférnek az épület külső falán, abban a reményben, hogy ezzel hatástalanítják a biztonsági kamerákat, illetve megnehezítik a kommunikációt és a segítségkérést. A kábelvédő csövek jó szolgálatot tehetnek.

 

  1. A hatékony protokoll kialakítása kulcsfontosságú, mert ha az arra kijelölt alkalmazottak nincsenek tisztában a biztonsági rendszer aktiválásának, illetve hatástalanításának módjával, az sebezhetővé teszi az egész épületet.

 

  1. Zárjuk el a készpénzt és egyéb értékeket, például értékes találmányokat az épületen belül is, hogy azokhoz ne lehessen hozzáférni pusztán azzal, ha valaki bejut az épületbe. A pénz és a kisebb méretű tárgyak számára egy széf is megfelelő lehet, míg ha nagyobb tárgyakról van szó, akkor az a legjobb, ha több zárt ajtón át lehet csak eljutni hozzájuk.

 

  1. Szereljünk fel biztonsági kamerákat, a szelfiket leszámítva ugyanis senki nem szereti, ha fotó készül róla, különösen nem akkor, ha éppen törvénybe ütköző cselekedetet hajt végre. A jól látható helyre felszerelt, teljes körű kamerarendszer sokszor minden biztonsági óvintézkedésnél hatékonyabb.

 

  1. Mindig zárjuk az ajtókat, különösen egy olyan irodaházban vagy telephelyen, ahol sokan dolgoznak, és idegenek is ki-be járkálnak napközben. Ha bárki besétálhat anélkül, hogy megkérdeznék tőle, kit keres és hová igyekszik, akkor könnyedén fel tudja deríteni a terepet, hogy aztán egy későbbi időpontban visszatérjen, és akkor már pontosan tudja, mit hol talál meg.

 

  1. Ellenőrizzük a nyílászárókat, a betörők ugyanis mindig az épületek leggyengébb pontját keresik. Egy nyitva felejtett ablak tipikusan az az alkalom, ami képes tolvajt szülni. Ha igazán biztosra akarunk menni, akkor ne csak azt ellenőrizzük, hogy zárva vannak-e a nyílászárók, hanem szereljünk fel nyitásérzékelőket, amelyek azonnal riasztanak, ha valaki zárás után próbál behatolni.

 

Ezeknek a jó tanácsoknak a megfogadásával jelentősen csökkenthetjük annak kockázatát, hogy betörők áldozatai leszünk, a profi bűnözők megállításához azonban nem mindig elég az óvatosság. Ha biztosra akar menni, akkor válassza az ország egész területén elérhető CRITERION Objektumvédelmi Távfelügyeleti Szolgáltatást, amely 24 órás távfelügyeletet és percek alatt a helyszínre érkező járőrszolgálatot biztosít.