A teljes körű kamerarendszerek előnyei

A koronavírus életünk minden területén érezteti hatását. Nemcsak a közlekedési és vásárlási szokásainkat módosította, hanem a szabadidőnk eltöltésének módját is nagyban befolyásolja. A külföldi utazások egy időre ismét az elérhetetlen luxus kategóriájába kerültek, hiszen kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a nyaraláson felül még hetekig karanténban ücsörögjenek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy állandóan otthon ül mindenki, elvégre belföldön is akad jó néhány felfedezni érdemes vidék. Az egyetlen problémát az jelenti ilyenkor, hogyan gondoskodhatunk otthonunk és értékeink biztonságáról, amíg távol vagyunk.
Kutya helyett kamera
A házőrző kutya vagy az időnként automatikusan felkapcsolódó világítás a nappaliban manapság már kevés ahhoz, hogy elriassza a betörőket, léteznek azonban olyan módszerek, amelyekkel el lehet venni a kedvüket az illetéktelen behatolástól. Ezek közé tartoznak a teljes körű kamerarendszerek, amelyek kiváló felbontásuknak köszönhetően jó minőségű, azonosításra alkalmas felvételeket készítenek az elkövetőkről. A betörők mindig ellenőrzik, hogy van-e biztonsági kamera a kiszemelt ingatlan közelében, és ha igen, akkor általában más célpontot keresnek maguknak. A kérdés már csak az, hogy milyen kamerarendszert érdemes választani.
Turbo HD vagy IP alapú kamerarendszer
A CRITERION Távfelügyelet szolgáltatásai között elérhető kamerarendszerek magas szintű védelmet biztosítanak. Az analóg Turbo HD kialakítású kamerarendszerek esetében minden egyes felszerelt kamera kábelen keresztül csatlakozik egy digitális rögzítő egységhez. Nagy előnye, hogy használható akár meglévő kábelezés is, és erre rácsatlakozva könnyedén ki lehet alakítani egy HD minőségű kamerarendszert, amely akár még 500 méteres távolság esetén is több megapixeles képet biztosít. Bár a jeltovábbítás nem digitális, mint az IP kameráknál, a folyamatosságot 25 kép/mp gyakoriságú képfrissítés biztosítja. Az IP alapú kamerarendszer nagyon hasonlóan működik az analóghoz, de szükség van hozzá egy routerre. Ez a rendszer teljes mértékben digitálisan kódolt jelet használ, és nagy előnye, hogy bármilyen internet elérhetőséggel rendelkező eszközön, tehát akár egy okostelefonon is megtekinthetjük a kameraképeket.