modern otthonvédelem

Manapság a riasztóberendezések önmagukban nem sokat érnek. Lehet egy riasztó bármilyen hangos, hiába veri fel a környéket, kevesen veszik maguknak a bátorságot, hogy megakadályozzanak egy potenciális betörést. Ráadásul rengeteg a téves riasztás, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy csak egy kóbor macska szólaltatta meg a rendszert, mint egy feszítővassal felfegyverkezett bűnöző. Arról nem is beszélve, hogy a 21. században élünk, és mindnyájunkat utolért a modernkori elidegenedés. Egy kis faluban talán még átszaladnak az emberek a szomszédba, ha baj van, de egy nagyvárosban már mindenki csak a saját dolgával törődik, és ha hajnali négykor megszólal a riasztó a mellettünk álló házban, jó eséllyel a fejünkre húzzuk a párnát, és azt kívánjuk, hallgasson el, minél előbb. Mi hát a megoldás? Az, ha a riasztórendszert távfelügyeleti szolgáltatással kombináljuk.

Mi az a távfelügyeleti szolgáltatás?
A távfelügyeleti szolgáltatás a riasztórendszerek 24 órás távoli megfigyelését, felügyeletét jelenti. Riasztáskor a diszpécserszolgálat telefonon értesíti a megadott személyeket, valamint ha indokolt, útnak indítja a kivonuló szolgálatot, illetve riasztja az illetékes hatóságokat. Vagyis magára vállalja azt a feladatot, amit egy ideális világban elvárhatnánk a szomszédoktól – vagy a szomszédok tőlünk. A távfelügyeleti szolgáltatás természetesen nem csak ingatlanokra vehető igénybe, hanem gépjárművekre, felvonókra vagy akár egyedülálló személyekre is, sőt, tűzvédelmi távfelügyeleti szolgáltatás is létezik.

Mit csinál a kiérkező járőrszolgálat?
Egy amerikai akciófilmben feltehetően tüzet nyitnának a tetten ért bűnözőkre, az élet azonban – legalábbis hazánkban – szerencsére ritkán hasonlít amerikai akciófilmekre. A CRITERION Távfelügyelet járőrszolgálata kiérkezéskor azonnal biztosítja a helyszínt, az előfizetőt, illetve annak vagyontárgyait. Ideális esetben a betörők fennakadtak a masszív biztonsági ajtón, és a riasztó megszólalása valamint a járőrszolgálat kiérkezése között eltelt néhány percben nem tudtak bejutni az ingatlanba, így nem okoztak jelentős vagyoni kárt. Tettenérés esetén a járőrök mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák a bűncselekmény folytatását, és lefogják az elkövetőket a rendőrség megérkezéséig.

A CRITERION Távfelügyeleti szolgáltatása Magyarország egész területén elérhető, és több mint 18 ezer elégedett ügyfelünk tanúsítja, hogy aki igazi nyugalomra vágyik, az minket választ!