új trendek az otthonvédelemben

A történelemkönyvekben 2020 minden bizonnyal a koronavírus éve lesz, és egyes szakértők szerint a járvány sok olyan változást előidézett, amely hosszú távon is velünk marad. A kézfertőtlenítés és a szájmaszk fontossága, illetve a távmunka és az online kapcsolatok erősödése még hazánkban is egyértelműen érezhető, pedig egyelőre azon országok közé tartozunk, amelyeket viszonylag kevésbé érintett a világméretű pandémia. Szinte az élet minden területén történtek változások a bevásárlásoktól kezdve az egészségügyi ellátáson át az üzleti ügyeink intézéséig, nem meglepő tehát, hogy az otthonvédelem sem kivétel ez alól, ezért összegyűjtöttük a legújabb trendeket.

Érintésmentes technológia
A vírusoktól és baktériumoktól való félelem talán még sosem volt ennyire jelen a hétköznapokban, mindenki arra törekszik, hogy lehetőleg ne kerüljenek a bőrére kórokozók. A legkézenfekvőbb módszer ennek eléréséhez az, ha nem érünk semmihez. Felértékelődnek az érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártyák, a hanggal vezérelhető okoseszközök és a távfelügyeleti szolgáltatások is, amikor úgy védhetjük meg az otthonunkat profik segítségét igénybe véve, hogy közben nem kell személyes kapcsolatot kialakítanunk senkivel.

Kamerarendszerek
A kamerarendszerek telepítése az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy biztonságos távolságból ellenőrizzük és figyeljük a számunkra fontos helyeket. A kamerák jelenléte nem csak arra alkalmas, hogy elriassza, illetve rögzítse a hívatlan vendégeket, hanem folyamatos kontrollt biztosít számunkra akár egy távoli ingatlanunk fölött is anélkül, hogy veszélyeztetnünk kellene az egészségünket.

Távolról irányítható eszközök
A mobiltelefonnal vezérelhető wifi kapcsolattal rendelkező okoseszközök egyik nagy előnye, hogy csak internet kell hozzá, és akár a világ másik sarkából is irányíthatjuk őket. Az utóbbi fél év tapasztalatai azonban egy másik nagy előnyükre is rávilágítottak, mégpedig arra, hogy ami távolról irányítható, az az esetek túlnyomó többségében bővíthető és javítható is wifin keresztül, vagyis egy okkal kevesebb, hogy idegenekkel kelljen találkoznunk. Ilyen a CRITERION Távfelügyelet által kínált Ajax okos riasztórendszer is, amely teljesen vezeték nélkül működik, és pofonegyszerűen irányítható, bővíthető és programozható a távolból.