Néhány évvel, évtizeddel ezelőtt még csak a fantasztikus filmek és a regények világában léteztek okos eszközök, manapság viszont már az a fura, ha valakinek nem lapul okostelefon a zsebében, nincs intelligens fogkeféje, az órája pedig nem jelez, ha üzenetet kap valakitől. A technológia elképesztő ütemű fejlődése mostanra az élet minden területét elérte, ezért abban sincs semmi meglepő, hogy okos riasztórendszert is bárki beszerezhet az otthonába. De mit tud valójában egy okos riasztórendszer?

Jövő a jelenben
A modern kor elvárásainak megfelelően a CRITERION Távfelügyelet által kínált Ajax okos riasztórendszer teljesen vezeték nélkül működik, így kábelezés nélkül, könnyen és esztétikusan telepíthető, miközben maximális védelmet nyújt az egész ingatlanra. Mivel a jeltovábbítók segítségével jelentősen növelhető a hatótávolsága, többszintes családi házak vagy akár különálló épületek is integrálhatóak a rendszerbe. Ez azt is jelenti, hogy egy költözésnél a riasztórendszert egy jóval nagyobb ingatlanba is egyszerűen lehet költöztetni, sőt, akár egy albérletbe is minden gond nélkül felszerelhető. Nagy előnye, hogy egy ingyenes applikáció segítségével gyakorlatilag a világ bármely pontjáról vezérelhető, így akkor sem kell értékeink miatt aggódnunk, ha éppen külföldön nyaralunk.

Fejleszthető és bővíthető
A 21. században már azokat az eszközöket szeretjük, amelyek nem csak okosak és megbízhatóak, hanem tanulékonyak és fejleszthetőek. Az Ajax okos riasztórendszer maximálisan megfelel ennek az elvárásnak, hiszen könnyen programozható és bővíthető. Okos érzékelői segítségével vezérelhetjük az elektromos berendezéseket, így egy másik városban tartózkodva is elindíthatjuk a mosást, hogy éppen végezzen, mire hazaérünk. Kamerákkal könnyedén kiegészíthető, így az applikáción keresztül ténylegesen szemmel tarthatjuk értékeinket anélkül, hogy ehhez külön kamerarendszert kellene kiépíteni. Az applikáció kezelése nagyon egyszerű, iskoláskorú gyerekek vagy idősebb korosztályba tartozó hozzátartozók is gond nélkül elsajátíthatják.

A CRITERION Távfelügyelet biztonságtechnikai tanácsadói az adott ingatlanhoz és a személyes igényekhez igazodva ingyenes konzultáció során tervezik meg az okosriasztó kialakítását, a CRITERION diszpécserszolgálata pedig minden nap 0-24-ig áll ügyfelei rendelkezésére, ha bármilyen kérdés felmerülne a rendszer működésével kapcsolatban.