home office

A világon végigsöprő járvány és annak közvetlen illetve közvetett hatásait az élet minden területén érzékelhetjük, és ez alól az otthonvédelem sem kivétel. Mivel sokan kényszerülnek otthonról végezni a munkájukat, kevesebb a napközben üresen maradt ingatlan, ami értelemszerűen a betörések gyakoriságát is csökkenti. Ez azonban nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson.

Az kevés, hogy otthon vagy
A statisztikák szerint a betörések közel egyharmadát úgy hajtják végre, hogy közben valaki tartózkodik az ingatlanban. Vagyis önmagában az, hogy otthon vagyunk, még nem óv meg attól, hogy kiraboljanak. Mivel a betörések jelentős százalékát az alkalom szüli, elég egy nyitva felejtett kertkapu vagy egy be nem csukott ablak, és máris besurranhat a hívatlan vendég. Akik otthon vannak, hajlamosak megfeledkezni ezekről az elemi óvintézkedésekről, mert azt feltételezik, hogy senki nem próbálkozna egy olyan lakásból vagy házból lopni, ahol otthon vannak a háziak. Sajnos a betörők másképp gondolkodnak.

Légy résen!
Szakértők azt mondják, hogy a betörések 87%-a megelőzhető lenne az elemi óvintézkedések és biztonsági előírások betartásával. Akkor sem szabad megfeledkezni ezekről az óvintézkedésekről, amikor otthon vagyunk. Mivel a betörők az esetek 34%-ában a bejárati ajtón keresztül hatolnak be a lakásba, érdemes azt akkor is zárva tartani, ha otthon vagyunk, különben kellemetlen meglepetések érhetnek. Szintén megszívlelendő tanács, hogy a slusszkulcsot és a tárcánkat ne a bejárati ajtó közelében tegyük le, amikor hazaérünk, azoknak az eltulajdonításához ugyanis tényleg elegendő néhány másodperc.

Sötétben minden lakás fekete
Hiába dolgozunk otthonról, ez nem jelenti azt, hogy a nap minden pillanatában éberen figyelünk. Bár vannak, akik ennél kevesebb pihenéssel is beérik, az ember átlagos alvásigénye hét óra, vagyis a napunk közel egyharmadát öntudatlan állapotban töltjük, ezért az éjszakai órákra is érdemes kitalálni a megfelelő védekezést a betörések ellen. Ebben segít a CRITERION Távfelügyeleti szolgáltatása, amely személyre szabott távfelügyeletet kínál mindenkinek a legmodernebb technológiák és prémium kategóriás eszközök felhasználásával. Válassza a CRITERION-t, ha biztonságban akarja tudni értékeit!

Forrás: https://www.millennium-fire.com/10-surprising-facts-burglary-security-systems/