Elektronikai jelzőrendszerek az otthonvédelemben

Minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme, tartja a mondás, és ez a tétel tökéletesen igaz az otthonvédelemben is. Hiába van például nyolc masszív, nehezen feltörhető nyílászárónk, ha a kilencediket, a fürdőszobaablakot tárva-nyitva hagyjuk az alkalomra leső betörők legnagyobb örömére. Ugyanígy, ha távfelügyelet szolgáltatással védjük meg otthonunkat, és riasztórendszert telepítünk, nagyon fontos, hogy az elektronikai jelzőrendszerek megfeleljenek a legmagasabb minőségi követelményeknek, különben könnyen kijátszhatóvá válnak.

Teljes körű elektronikai jelzőrendszerek
Teljes körűnek akkor nevezünk egy elektronikai jelzőrendszert, ha annak az összes alkotóeleme teljes körű. Az ingatlanok hatékony védelme a felületvédelemnél kezdődik, vagyis egy megfelelően telepített elektronikai jelzőrendszer felügyeli a védett objektum felületén található összes nyílászárót, illetve jelzi az át- és behatolási kísérleteket. Könnyen belátható, hogy ha a rendszer nem teljes körű, akkor bizony marad egy gyenge láncszem, ami nagy mértékben rontja az egész rendszer hatékonyságát.

Riasztásjelzés és távfelügyeleti átjelzés
A másik kulcsfontosságú részterület a riasztásjelző rendszer, ami akkor számít teljes körűnek, ha legalább két riasztásjelzővel értesíti az objektum környezetét a riasztás állapotáról. Egy riasztásjelzőt még csak-csak ki lehet iktatni, de egyidejűleg két jelző hatástalanítása a betörők számára gyakorlatilag megoldhatatlan feladat. Legalább ennyire fontos a távfelügyeleti átjelzés teljes körűvé tétele, ami annyit jelent, hogy a jelzőrendszer a riasztás állapotáról egy folyamatosan figyelt csatornán keresztül képes értesítést küldeni a távfelügyeleti központba, hogy az ott szolgálatot teljesítők megtehessék a szükséges lépéseket.

A CRITERION piacvezető távfelügyeleti szolgáltatóként maximálisan törekszik arra, hogy az elektronikai jelzőrendszerek telepítésekor betartsa a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) ajánlásait, és olyan teljes körű rendszereket építsen ki, amelyek minimálisra csökkentik az illetéktelen behatolások kockázatát. Válassza a CRITERION Távfelügyeleti szolgáltatását – megvédjük értékeit!