kamerarendszerek

A modern kor egyik nagy vívmánya, hogy bolygónk legtávolabbi pontjai is elérhetővé váltak az átlagember számára. Míg évszázadokkal ezelőtt csak a királyok vagy a nagy utazók, mint Marco Polo kiváltsága volt a világjárás, addig az utóbbi évtizedekben már a középosztály tagjai számára is elérhető ez a luxus, és manapság már nem kell milliárdosnak lenni ahhoz, hogy az ember eljusson egy másik kontinensre. Az utazókedv növekedése azonban szoros összefüggést mutat a betörések számának növekedésével is.

Üres lakást könnyebb kirabolni
Érdekes módon a világ legélhetőbb és legbiztonságosabb országainak listáját vezető Hollandia és Dánia a betörések gyakoriságát tekintve is az élbolyba tartozik. Elsőre talán úgy tűnhet, ellentmond egymásnak a két adat, jobban belegondolva azonban nagyon is logikus, hogy a jóléti államokban gyakoribbak a betörések, mint a szegényebb országokban, elvégre előbbiekben sokkal többen megengedhetik maguknak azt, hogy utazgassanak, és akár hetekre vagy hónapokra üresen hagyják otthonukat. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a gazdagabb országokban szinte mindenki rendelkezik olyan anyagi javakkal, amelyekért egy betörőnek érdemes vállalnia a kockázatot.

Több kamera többet lát
Az otthonvédelem leghatékonyabb módszere a távfelügyelet, amely folyamatosan szemmel tartja az ingatlant, és behatolás esetén azonnal riasztja a kivonuló szolgálatot illetve a hatóságokat. Aki azonban szeret mindenről a saját szemével megbizonyosodni, annak érdemes a teljes körű kamerarendszer kiépítését is fontolóra venni, ennek segítségével ugyanis bármikor ellenőrizheti, mi történik az otthonában. A CRITERION IP alapú kamerarendszerének legnagyobb előnye a rendkívül jó minőségű, nagy felbontású kép, amely alkalmas az elkövetők azonosítására. Emellett tökéletesen megfelel a 21. századi elvárásoknak, vagyis egy okostelefon és internetkapcsolat segítségével akár a világ másik feléből is megnézhetjük, mi történik éppen az otthonunkban, így állandó felügyelet alatt tarthatjuk értékeinket.

A CRITERION Távfelügyelet riasztórendszerei és kamerarendszerei minden ingatlant képesek szinte bevehetetlen várrá varázsolni – válassza a CRITERION-t, ha szeretné biztonságban tudni otthonát és értékeit!