vezetékes és vezeték nélküli riasztórendszerek

A riasztórendszereket kialakításuk szerint két fő csoportra bonthatjuk, a vezetékes és a vezeték nélküli riasztórendszerekre. A vezetékes riasztónál a központ és az érzékelők között a kommunikáció kábelhálózaton keresztül történik, míg a vezeték nélküli riasztó esetén az érzékelők rádiójelek segítségével kommunikálnak a központtal. Mindkettőnek megvannak az előnyei, nézzük, melyek ezek!

A vezetékes riasztórendszerek előnyei
A vezetékes riasztórendszer esetén a rendszer főbb elemei – a központi egység, a kezelőegység, az érzékelők és a riasztást helyben megjelenítő eszközök – mind biztonságtechnikai kábellel kapcsolódnak egymáshoz. Ennek kialakításakor fontos szempont az, hogy ha valamelyik kábel esetleg elszakad vagy elvágják, azzal ne lehessen az egész rendszert hatástalanítani, hanem az rögtön észlelhető legyen, és riasztást okozzon. Ugyanígy áramszünet ellen is védve van a rendszer egy akkumulátorral, hogy a biztosított ingatlanok egyetlen percre se maradjanak védelem nélkül. A vezetékes rendszer nagy előnye, hogy stabil és megbízható a kommunikáció az egyes egységek között, nem kell az érzékelőkben elemet cserélni, és költséghatékonyabb is, mert olcsóbb, mint a vezeték nélküli rendszer.

A vezeték nélküli riasztórendszerek előnyei
A vezeték nélküli rendszer főbb elemei megegyeznek a vezetékes rendszerével, a különbség itt a központi egység és az érzékelők közötti kommunikációban van. Mivel nincs szükség kábelezésre, a rendszert esztétikusabban lehet kialakítani bármelyik helyiségben. Ráadásul így a többszintes lakásokat is könnyebben fel lehet szerelni riasztórendszerrel. Az érzékelők az udvaron is elhelyezhetőek, és összességében sokkal gyorsabban, egyszerűbben és tisztában ki lehet építeni a rendszert. A vezeték nélküli riasztórendszer nagy előnye, hogy távirányítóval is könnyen vezérelhető, ezért akár az ágyban fekve vagy az autóban ülve is be- illetve ki lehet kapcsolni.

A CRITERION Távfelügyelet által telepített professzionális minőségű riasztórendszerek az ország egész területén elérhetőek, és megvédik otthonát valamint szeretteit az illetéktelen behatolóktól!