riasztórendszerek

A vagyonvédelem egyidős az emberiséggel, és a vagyontárgyak számával illetve a bűnözők módszereivel párhuzamosan fejlődik. Bár Magyarországon hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az igazi jólét valójában tőlünk nyugatra található, nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy a világ mintegy 200 országa közül hazánk az 50 leggazdagabb közé tartozik. Nagy valószínűséggel a svájciak vagy a svédek életszínvonalát nem fogjuk egyhamar utolérni, de ez még nem jelenti azt, hogy a magyar ingatlanokból ne lenne mit ellopniuk a betörőknek. Márpedig ahonnan van mit ellopni, azt az ingatlan meg kell védeni.

A legjobb védekezés a megelőzés
Akárcsak a betegségek esetében, a betöréseknél is az a legjobb, ha sikerül megelőznünk a bajt, valamit helyrehozni vagy meggyógyítani ugyanis mindig több időt és energiát igényel, mint némi odafigyeléssel csökkenteni a kockázatokat. Betörések ellen az egyik leghatékonyabb megelőző módszer a riasztórendszerek beszerelése. A riasztórendszer önmagában persze nem akadályozza meg a betörést, de igen hasznos elrettentő eszköz, a rablók többsége ugyanis mindig a kisebb ellenállás felé megy, és meg sem próbálkozik olyan ingatlanba behatolni, amely riasztórendszerrel van felszerelve. Ha ennek ellenére megtörténik a betörés, a megszólaló riasztó sziréna azonnal megzavarja az elkövetőt, és az esetek többségében menekülésre készteti.

Mit tudnak a CRITERION riasztórendszerei?
Minden ingatlan más-más adottságokkal rendelkezik, ahogyan az ügyfelek igényei is eltérnek egymástól, ezért a CRITERION Távfelügyelet szakemberei minden egyes riasztórendszert személyre illetve objektumra szabottan alakítanak ki. Az illetéktelen behatolást jelző érzékelők különféle típusúak lehetnek. A helyiségek védelmére általában a passzív infra mozgásérzékelőket érdemes választani, ezeket azonban értelemszerűen csak akkor lehet használni, ha senki nem tartózkodik otthon, és háziállat sincs az ingatlanban. Aki otthon ülve is szeretné biztonságban érezni magát, azoknak a nyílászárókra szerelt nyitásérzékelőket, illetve az üvegtörés érzékelőket javasoljuk.