megnyugtató megoldás

Egy profi betörőnek akár néhány perc is elegendő ahhoz, hogy megszabadítson egy lakást az értékeitől, a legtöbb tolvaj azonban kerüli a felesleges kockázatot, ezért főként olyan ingatlanokba hatol be, ahol tudja, hogy senki nincs otthon, és nem kell attól tartania, hogy megzavarják „munka” közben. Sokszor az alkalom szüli a tolvajt, tehát az elővigyázatosság nagyon fontos, különösen akkor, ha hosszabb időre elmegyünk otthonról. Mivel közeledik a karácsony és a téli síelések időszaka, érdemes számba venni a szükséges óvintézkedéseket arra az esetre, ha üresen hagyjuk a lakást.

Tartsuk fenn a látszatot!
A legjobb megoldás természetesen az, ha távollétünkben sem marad üresen a lakás, mert sikerül rábeszélnünk egy rokonunkat vagy megbízható ismerősünket, hogy költözzön oda egy pár napra, és őrizze az otthonunkat. Ha ez nem sikerül, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy fenntartsuk a látszatot, és senki ne gyanakodjon arra, hogy üresen áll az ingatlan. A redőnyöket ne hagyjuk leeresztve, mert az mindig gyanús, ha valahol napközben sem húzzák fel, a szomszédokat pedig kérjük meg arra, hogy lehetőleg naponta ürítsék a postaládánkat. Persze a gondosan fenntartott látszat mit sem ér, ha közben fényképeket posztolunk magunkról, amint egy hüttében kortyolgatjuk a forralt bort. Mivel manapság a virtuális jelenlét sok esetben legalább olyan hangsúlyos, mint a fizikai, ne legyünk önmagunk ellenségei azzal, hogy kiteregetjük a személyes dolgainkat a közösségi oldalakon.

Az igazi megoldás
Az elővigyázatosság és az óvatosság azonban nem mindig elegendő. Ha nem alkalom szülte tolvajok, hanem hivatásos bűnözők vetnek szemet értékeinkre, akkor egy rendszeresen ürített postaláda kevés ahhoz, hogy eltántorítsuk őket a tervüktől. Valódi biztonságot csak a távfelügyelet tud nyújtani. A CRITERION riasztórendszerei és a hozzá kapcsolódó távfelügyeleti szolgáltatás az ország egész területén elérhető. A 24 órás megfigyelés garantálja, hogy senki nem juthat be észrevétlenül az ingatlanba, ha pedig a rendszer illetéktelen behatolást érzékel, azonnal riasztja a járőrszolgálatot, amely perceken belül a helyszínre érkezik.