Többször is írtunk már az autótolvajok gondolkodásmódjáról és módszereiről, illetve arról, hogyan lehet védekezni ellenük, mégsem múlik el úgy hónap, hogy ne tűnnének el autók az országban, ezért érdemes újra elővenni a témát, és feltenni a kérdést: mi a leghatékonyabb védekezés autólopás ellen?

Szakértők szerint a legtöbb tulaj ott követi el a hibát, hogy azt gondolja, a tolvajnak ugyanúgy slusszkulcsra van szüksége az autó beindításához, mint neki. Az autótolvajok felkészültsége természetesen eltérő, így akadnak „amatőrök”, akik megszeppennek egy kormányzártól, a dörzsölt profikat azonban nagyon nehéz megakadályozni abban, hogy elvigyék a kinézett járművet. Sokan mérnököket megszégyenítő ismeretekkel rendelkeznek, és percek alatt feltörik a törhetetlennek gondolt védelmi berendezéseket is. Az sem segít, ha kiszereljük az akkumulátort, hiszen a rutinos tolvajok minden eshetőségre fel vannak készülve, ők is kocsival járnak, és az autójukban ott lapul a benzinkanna és a pótakkumulátor is.

Egyesek arra esküsznek, hogy lámpa alá kell parkolni, mert akkor a tolvajok éjszaka sem merik megközelíteni az autót, de ez sajnos tévhit. Hajnali 3-kor ugyanúgy nem látja őket senki, mintha vaksötétben dolgoznának. Előfordul, hogy a tolvajok akkor sem mondanak le a kiszemelt járműről, ha nem sikerül egyből beindítaniuk, inkább eltolják, vagy ha lejtős utcáról van szó, akkor lejjebb gurítják, elrejtik, és visszatérnek felkészültebben. Összességében tehát elmondható, hogy egy autó addig van teljes biztonságban, amíg a tulajdonosa benne ül, minden más esetben ellopható.

Ha valaki nem engedheti meg magának, hogy a kocsijában lakjon, de szeretné biztonságban tudni a járművet, akkor válassza a CRITERION Távfelügyelet Gépjárművédelmi szolgáltatását, amely 24 órás védelmet biztosít, folyamatosan figyeli a beérkező jelzéseket, riasztás esetén azonnal értesíti az ügyfelet, lopáshelyzetben intézi a motor távleállítását, illetve érzékeli, ha a járművet vontatni vagy emelni próbálják, indokolt esetben pedig az ország egész területén bevonja a rendvédelmi szerveket! Amit a CRITERION-ra bíz, az biztonságban van!