CRITERION-Egy profi betörő vallomása 1

Az ismert angol bulvárlap, a The Sun munkatársainak sikerült rávennie egy szakmájától már visszavonult hivatásos betörőt, hogy árulja el azokat az apró titkokat és trükköket, amelyeket ha minden ember ismerne, sokkal kevesebb ingatlant fosztanának ki. A manapság biztonsági szakértőként tevékenykedő Michael Fraser 12 hasznos és érdekes tanáccsal szolgált azoknak, akik szeretnék megóvni otthonuk biztonságát.

1. Soha ne írd ki, hogy kutyát tartasz, mert ezzel több betörőt vonzol oda, mint amennyit elijesztesz, amelyik ingatlanban ugyanis kutya van, azt egészen biztosan nem védi kültéri mozgásérzékelős riasztó.

2. A bejárati ajtókra felszerelt macskabejárók nem csak a macskák számára könnyítik meg a bejutást, hanem a betörőknek is, az ilyen ajtók ugyanis kevésbé stabilak, és könnyebb berúgni vagy betörni őket.

3. Ne csak az ékszereket rejtsd el, hanem a bőröndöket és nagyobb táskákat is. Mivel a betörők, hogy kerüljék a feltűnést, nem szívesen visznek magukkal táskákat a behatoláskor, általában az ott talált bőröndöket szokták felhasználni arra, hogy minél több holmit elpakoljanak. Ha a táskákat és bőröndöket a padláson tartod, nagyobb az esélyed rá, hogy kevesebb értékeddel fognak távozni.

4. Légy nagyon óvatos, amikor az otthonodban lévő értékeket hirdeted a neten, a potenciális érdeklődők között ugyanis akadhatnak olyanok, akik nem szeretnének fizetni értük, és esetleg olyankor „ugranak be” a meghirdetett holmikért, amikor nem vagy otthon.

5. Ha nyaralni mész, mindig mondd le arra az időszakra az újság előfizetést, a postaládában vagy az ajtó előtt halmozódó papírhalom ugyanis a legbiztosabb jel a betörők számára, hogy szabad pálya.

6. Szerelj fel levélládát a bejárati ajtó belső oldalára, a levélnyíláson benyúlva ugyanis egy hosszú kampóval leakaszthatják a kulcsokat vagy félretolhatják a reteszt.

Ha valódi biztonságra vágysz, akkor válaszd a Magyarország egész területén elérhető CRITERION Biztonsági Szolgáltatások Zrt. által nyújtott távfelügyeleti szolgáltatást és telepített riasztórendszert. A legtöbb betörő pontosan tudja, hogy azokkal az ingatlanokkal, amelyeket a CRITERION véd, nagyon könnyen megütheti a bokáját, ezért inkább könnyebb célpontot választ.

Forrás: https://www.thesun.co.uk/news/3229098/ex-burglar-michael-fraser-gives-the-top-20-tips-you-need-to-beat-a-break-in-and-keep-your-possessions-and-family-safe/