CRITERION-mi is az a távfelügyeletNehezen lehetne olyan területet találni az életben, ami nem fejlődött ugrásszerűen az elmúlt évtizedekben. Régebben a fantasztikus regények és filmek kedvelt motívuma volt az időutazás révén a jelenbe csöppenő ősember, aki őszintén rácsodálkozik mindenre. Manapság már nem kell az őskorba visszanyúlnunk, elég egy száz évvel ezelőtt élt embert a mai környezetünkbe helyezni ahhoz, hogy ugyanezt a hatást érjük el. Sokáig a mesterségbeli tudást generációkon keresztül tovább lehetett adni értékvesztés nélkül, manapság azonban a technológia, az internet és a mesterséges intelligencia fejlődése szinte már a 8-10 évvel ezelőtt tanultakat is felülírja. Ennek köszönhető az is, hogy otthonunk és értékeink védelmén egészen mást értettek a szüleink, nagyszüleink, és egészen mást értünk mi most a 21. században.

Néhány évtizeddel ezelőtt az otthonvédelem kimerült egy hevederzárban vagy egy jó házőrző kutyában, esetleg egy riasztóban, ami vijjogásával fellármázza a környéket. Sokan a manapság egyre elterjedtebb távfelügyeletet is ez utóbbival, a vijjogó riasztóval azonosítják, pedig ég és föld a különbség a kettő között.
A távfelügyelet nem a szomszédok riasztását jelenti, hanem arról szól, hogy az ingatlanba (vagy gépjárműbe) beszerelt vagyonvédelmi rendszereket 24 órás távoli megfigyelés alatt tartják. Riasztás esetén a a távfelügyeleti központ diszpécserei azonnal értesítik a megadott személyeket, a helyszínre küldi járőrszolgálatát, illetve szükség esetén értesíti az illetékes hatóságokat. A perceken belül helyszínre érkező kivonuló szolgálat biztosítja a távfelügyelet alá bevont ingatlana, vagyontárgyai védelmét.

A Criterion mindezt az ügyfelek egyedi igényeinek felmérésével és figyelembe vételével teszi, a vagyonvédelmi rendszerek tervezését és felszerelését kizárólag prémium kategóriás eszközökkel valósítja meg, és olyan innovatív technológiákat használ hozzá, mint mobil applikációk és felhő alapú szolgáltatások. Ha pedig a betörőknek valami csoda folytán mégis sikerülne kicselezniük a riasztórendszert, a Criterion Magyarországon egyedülállóan magas kártérítési összeget garantál ügyfeleinek!