innen ugysincs mit ellopniHa betörőkről van szó, sokak fejében a filmekből ismert kép jelenik meg, amikor egy símaszkos, feszítővassal és vállára vetett zsákkal felszerelkezett, rosszarcú illető próbál bejutni egy hátsó ajtón. A valóság azonban elég távol áll ettől a sztereotípiától, ezért összeszedtük a leggyakoribb tévhiteket a betörésekkel kapcsolatban.

  • „A betöréseket mindig éjszaka követik el.” A statisztikák szerint a legtöbb betörés a délelőtti vagy koradélutáni órákban történik, 9 és 14 óra között, ebben az időszakban ugyanis a legtöbb lakás üresen áll, mert az ott élők dolgoznak vagy iskolában vannak.
  • „Innen úgysincs mit ellopni.” Ha valaki nem tart otthon ékszereket vagy nagy mennyiségű készpénzt, az még nem jelenti azt, hogy nem kell betöréstől tartania. Egyrészt senki sem írja ki a bejárati ajtóra, hogy hány aranylánc és bankjegy lapul a fiókban (és valószínűleg akkor sem hinnének neki, ha megtenné), másrészt ma már minden lakásban van számítógép (általában nem is egy), tévé és egyéb viszonylag nagy értékű elektronikai eszközök. De ha a betörők történetesen semmit nem visznek el, csak feldúlják az otthonunkat és megbecstelenítik intim szféránkat, már azzal is jelentős anyagi kárt és hosszan tartó kellemetlenséget tudnak okozni.
  • „A betörők mindig a hátsó ajtón próbálnak besurranni.” Valójában a legtöbb behatolás a bejárati ajtón keresztül történik, és mivel az elkövetők az ajtó kinyitásával nem szeretnek sokat vesződni, egy átlagosnál erősebb biztonsági zár is rengeteget számíthat. Mivel az egyszerűbb zárak feltöréséhez néhány másodperc is elegendő, a legtöbb betörő inkább másik célpont után néz, ha 3-4 percnél hosszabb ideig kell vesződnie a bejutással.

Sokat segít értékeink védelmében, ha reális képünk van a hazai viszonyokról, és nem legendákra illetve tévhitekre alapozva próbáljuk megóvni otthonunkat. A CRITERION csapata innovatív technológiákat és kizárólag prémium kategóriás eszközöket használva küzd a betörések és lopások ellen. Az ország bármely pontján elérhető távfelügyeleti rendszerünk megbízhatóságát több mint 18 ezer ügyfelünk elégedettsége garantálja.