criterion-hogyan-vedjuk-meg-autonkatAlapigazság, hogy minden védelmi berendezés semlegesíthető, a kérdés csak az, hogy mennyi idő alatt. Az autók védelménél azonban éppen az időtényező az, ami a különbséget jelentheti. Egy autólopás legfeljebb néhány percig tart, de sokszor csak másodpercekben mérhető, ezért ha egy kocsit 3-4 perc alatt nem sikerül beindítani, a tolvaj nagy valószínűséggel másik célpont után néz.

A Criterion csapata összegyűjtötte, melyek a legelterjedtebb és leghatékonyabb védekezési módszerek autólopás ellen:

  • Az üveg gravírozása, a szélvédő mögé tett fenyegető üzenetek vagy ott „felejtett” rendőr igazolvány tokok mosolyogtató próbálkozásnak tűnhetnek, de ha két ugyanolyan modell parkol egymás mellett, tolvajként biztosan azt választanánk, amelyiknek nincs az ablaküvegébe gravírozva a rendszáma, vagy nem rendőr a tulaja.
  • A bármelyik hipermarketben megvásárolható kormány- és váltózárak ennél csak egy hajszállal jelentenek nagyobb védelmet. Egy profi autótolvajnak nem okozhatnak gondot, de itt is igaz az, hogy nem kell feltörhetetlen kormányzár, elég az is, ha jobb (vagy jobbnak látszik) a szomszédénál.
  • A szakértő módon beszerelt, rejtett kapcsolók megbízható védelmet nyújtanak elérhető áron. A tolvajok nagy része nem tud mit kezdeni velük, és a profik sem igen szeretnek vesződni vele. Lopásbiztos változat természetesen ebből sem létezik, de akinek ilyen van az autójában, az egy fokkal nyugodtabban alhat.
  • A riasztókból ma már létezik hangos és néma is. A hangos riasztó előnye, hogy a fülsiketítő vijjogás általában elriasztja a tolvajt, a néma ellenben nem szólal meg, hanem üzenetet küld a tulajdonosnak, akinek így lehetősége nyílik a tettenérésre (és némi önbíráskodásra).
  • A GPS alapú rendszerek folyamatos védelmet nyújtanak, annak ellenére, hogy kritikusai szerint szigorúan véve nem is számítanak járművédelemnek, elvégre csak az autó helyének meghatározására szolgálnak.
  • A leghatékonyabb védekezés a többféle módszer kombinálása, ha mechanikus és elektronikai védelem egyszerre óvja az autót. Egy kormányzár, egy rejtett kapcsoló és egy riasztó együttes védelme általában elegendő ahhoz, hogy elriassza a tolvajokat.

Ennél nagyobb biztonságban csak akkor tudhatja autóját, ha a Criterion távfelügyelet szolgálata védi a nap 24 órájában, központunk ugyanis folyamatosan figyeli a beérkező jelzéseket, riasztás esetén azonnal értesíti az ügyfelet, lopáshelyzetben intézi a motor távleállítását, érzékeli, ha a járművet vontatni vagy emelni próbálják, indokolt esetben pedig az ország egész területén bevonja a rendvédelmi szerveket! Bízza ránk bátran értékeit!